Bijgewerkt: 3 december 2023

Hans Verhoef in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt / Amstelveenweb.com
04-12-2006

Hans Verhoef

schilderijen

30 november 2006 t/m 21 januari 2007

Hans Verhoef werd in 1932 te Antwerpen geboren. Hij begon al op jeugdige leeftijd te schilderen, voordat hij voor een aantal jaren naar India vertrok. Daar ontwikkelde Verhoef zijn fascinatie voor vogels, vlinders en insecten. Terug in Amsterdam bestudeerde hij het werk van de oude meesters.

Hans Verhoef Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Hans Verhoef met Jan Verschoor tijdens de openingstoespraak


Zijn bewondering groeide voor de veelzijdige en complexe technieken, o.a. de glaceertechniek, van deze meesters. Als hedendaagse fijnschilder slaagt Verhoef erin deze technieken in zijn vlinders en insecten tot leven te brengen. Dit komt terug in zijn specialiteit van magisch realisme en verfijnde stillevens. Zijn zwevende schaakborden met insecten en zijn perfect geschilderde stillevens, o.a. op koper in warme kleuren, zijn uniek in Europa.

Hans Verhoef Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Hans Böhm aan het woord


Verhoef’s kunstwerken worden zeer gewaardeerd in binnen- en buitenland, waar hij in diverse galeries heeft geëxposeerd. Mrs. Bremmer, echtgenote van Paul Bremmer in de periode dat hij Amerikaans ambassadeur was in Nederland, opende zijn tentoonstelling in Den Haag. Kunstverzamelaars kennen Hans Verhoef als de ‘vlinderschilder’ uit Amsterdam. Het vervaardigen van zijn werk vereist een grote inspanning en concentratie, waardoor het uniek is om een expositie van deze omvang tentoon te stellen.

Hans Böhm Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Hans Verhoef luistert naar de speech


Hans Verhoef exposeerde in het verleden al twee keer in Museum Jan van der Togt. De tentoonstelling werd zondag 3 december om 14.00 uur geopend door ex-schaker en tv persoonlijkheid Hans Böhm.

Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1181 JE Amstelveen

Geopend: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Website: www.jvdtogt.nl

Tekst: Museum Jan van der TogtAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.