Bijgewerkt: 4 maart 2024

Hartkussens voor mammacare patiënten

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
12-02-2012

Hartverwarmend; vrijwilligers maken 'heartpillows' voor borstkankerpatiënten Ziekenhuis Amstelland

Dinsdagavond 24 januari 2012 is door een grote groep vrijwilligers uit Ziekenhuis Amstelland, familie en vrienden heel hard gewerkt om de mammacarepatiënten van het ziekenhuis voor 2012 weer te voorzien van voldoende heartpillows. 

Na het succes van vorig jaar is wederom gezorgd voor een grote voorraad zodat voorlopig aan alle mammacarepatiënten weer een kussentje kan worden gegeven. Een heartpillow is een hartvormig kussentje speciaal voor borstkankerpatiënten. Een kussentje dat pijn en zwelling na de operatie helpt te verminderen. 

hartkussens  Amstelveen
(Foto Ziekenhuis Amstelland - 2012)

Vrijwilligers met de 'hartkussentjes' voor borstkankerpatiënten van het Ziekenhuis Amstelland


Wegens succes herhaald!

In november 2010 is Ziekenhuis Amstelland gestart met het heartpillow-project. Initiatiefneemster Paola Perin (mammacareverpleegkundige) heeft toen samen met vele vrijwilligers een groot aantal kussentjes gemaakt om gratis te kunnen verstrekken aan borstkankerpatiënten van het ziekenhuis die hier baat bij kunnen hebben. Het afgelopen jaar heeft geleerd dat de patiënten het niet alleen als zeer prettig ervaren en dat het goed helpt tegen de drukking en de pijn, maar dat het ook letterlijk een hartverwarmend cadeau is.

Bijdrage Stichting Vrienden

Dankzij een schenking van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland was het ook deze keer weer mogelijk de materialen voor de heartpillows aan te schaffen. Een tweetal vrijwilligers had ter voorbereiding thuis al meer dan 200 kussensloopjes gemaakt, waardoor er al veel kussentjes direct konden worden gevuld en gereedgemaakt voor gebruik. Op de avond zelf zijn nog vele hartjes geknipt, gestikt en klaargelegd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.