Bijgewerkt: 18 mei 2024

Herbert Raat wordt kandidaat van VVD in de volgende raadsperiode

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
05-07-2017

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Vandaag heb ik aan het bestuur van de VVD-Amstelveen laten weten, dat ik mij kandidaat stel voor een volgende raadsperiode. Het is aan hen en de leden om daarover te beslissen. Amstelveen heeft een mooi verleden, de toekomst moeten we maken. Veel mensen vragen me, of ik niet naar ‘Den Haag’ wil. Het antwoord is nee. Een paar jaar heb ik daar gewerkt als medewerker en alles is daar een politiek spel. Dat zie je de afgelopen maanden weer. Veel partijen willen niet eens in een kabinet, omdat ze geen compromissen durven sluiten. Ze zijn bang voor hun kiezers die hen daar over vier jaar op afrekenen. Partijbelang voor het algemeen belang.

In Amstelveen is er gelukkig een andere politieke cultuur. Toch heb ik er goed over nagedacht, of ik nog een periode door wil. Het wethouderschap, of raadslidmaatschap is niet altijd even makkelijk. Gelukkig hebben wij een fijn team van mensen en werk ik met veel plezier samen met VVD-fractievoorzitter Kees Noomen. Het mooie op lokaal niveau is, dat je mensen soms direct kan helpen als ze in problemen komen. Bijvoorbeeld vorig jaar, toen ouderen honderden euro’ s moesten betalen voor een paar uur zorg. Soms ontstaan er dilemma’ s als het belang van inwoners met elkaar botsen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Herbert Raat (VVD) wethouder met zijn fractievoorzitter Kees Noomen volgen de toespraak van burgemeester Van 't Veld tijdens de Veteranendag op 11 juni 2016 voor het raadhuis


Amstelveen bestaat als gemeente nu ruim 50 jaar. In alle lijstjes  staan we in de top als aantrekkelijke gemeente. Dat is geen vanzelfsprekendheid. Een verleden heb je,  toekomst moet je samen maken, vind ik altijd een inspirerend citaat. Dit betekent allereerst dat we de financiën op orde moeten houden en geen schulden doorschuiven naar de volgende generatie. Zo kunnen we zorgen, dat we goede zorg kunnen leveren aan Amstelveners die dat nodig hebben. Ondanks de druk om steeds meer woningen te bouwen is het van belang, dat we onze groene gemeente groen houden. Zuinig zijn op onze sportvelden en ten zuiden van Westwijk extra sportvelden toevoegen.

De afgelopen jaren hebben we prioriteit gegeven aan goede onderwijshuisvesting. Niet alleen voor het basisonderwijs, ook voor het voorgezet onderwijs. Leerlingen en hun ouders moeten er van op aan kunnen, dat er een plek is op een Amstelveense school. Daarom investeren we meer dan 20 miljoen euro in nieuwbouw voor het Herman Wesselink College. Van leerlingen hoorde ik, dat het ook hard nodig is. Tijdens de warme dagen heeft de school zelfs het dak nat moeten spuiten om het maar een beetje dragelijk binnen te houden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Herbert Raat (VVD) wethouder


Op veel plekken zal er hard gewerkt worden aan de vernieuwing van onze stad. Bijvoorbeeld in het Stadshart waar warenhuis Hudson’s Bay komt in het oude V&D gebouw. Ook is er nu ruimte gekomen voor een Pathé bioscoop, zodat onze kinderen niet meer naar de Bijlmer moeten voor de nieuwste films. De overkapping van de A9 bij het Oude Dorp geeft kansen om door extra aandacht te besteden aan cultuur om zo ook onze economie te versterken. Hoe mooi zou het zijn als bijvoorbeeld het Museum Jan van der Togt samen zou werken met het Van Gogh Museum, of het Rijksmuseum.

Graag blijf ik me met hart en ziel inzetten voor Amstelveen. Om ervoor te zorgen, dat dit een plaats blijft en is, waar je graag wilt wonen en ondernemen. Een gemeente, waar je (klein) kinderen goed kunt laten opgroeien. En mocht je hulp nodig hebben en je kunt het niet alleen, dan zorgen we voor een goed vangnet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.