Bijgewerkt: 22 februari 2024

Heropening Historisch Museum Ouder-Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Gemeente Ouder-Amstel
04-03-2006

Na een ingrijpende verbouwing zal het Gemeentelijk Historisch Museum van Ouder-Amstel op vrijdag 17 maart 2006 om 16.00 uur officieel heropend worden. Het museum is vernieuwd na een uitbreiding met twee aanpalende panden en omvat nu vijf van de zes 18e eeuwse diaconiehuisjes aan de Kerkstraat.

Vanaf 18 maart is het museum weer open voor het publiek, op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00–16.00 uur.

De bestaande collectie wordt nu completer en overzichtelijker getoond. De permanente collectie is uitgebreid met een instructief display over de vroegste waterstaatkundige geschiedenis van ons gebied, de rol van Jan Benningh daarin en de Benningdam die langer dan een eeuw in de Bullewijk lag. Dit alles is aanschouwelijk gemaakt in een mooie oorspronkelijke bedstee.

Wisselexpositie

De eerste tentoonstelling in de speciale ruimte voor wisselexposities bestaat uit nieuwe afdrukken van de oudste foto's van Ouder-Amstel. Het publiek wordt uitgenodigd om de afgebeelde personen te benoemen. Ook is ter gelegenheid van de opening de expositie van het Ouderkerkse aardewerk van Van Akkeren tijdelijk uitgebreid met een aantal zeer fraaie stukken en een beschrijving van de historie van het atelier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.