Bijgewerkt: 23 juni 2024

Het Stadshart krijgt er een tweede kunstuitleen bij

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
12-01-2005

Het Stadshart krijgt er een tweede kunstuitleen bij. 'Timeless Gallery Kunstuitleen' zal zich binnenkort op steenworp afstand van de bestaande kunstuitleen in de bibliotheek (SBK) vestigen.
Het Uithoornse Timeless neemt begin maart haar intrek in het oude pand van de vertrokken modezaak Casseli aan de Rembrandtweg en opent daarmee haar tweede vestiging in de regio.
In de collectie van Timeless bevinden zich werken van vooraanstaande en bekende kunstenaars die voor een periode van minstens een half jaar geleend kunnen worden. Aan de Rembrandtweg zullen zo'n tweehonderd werken tentoongesteld worden. Het pand is iets kleiner dan de Uithoornse evenknie waar plaats is voor expositie van zo'n 250 werken.
Timeless-eigenaar Richard Miltenburg is zich bewust van de concurrerende locatie, op nog geen twee minuten lopen van de bibliotheek en wil zich vooral op basis van kwaliteit en service onderscheiden.
„Wij kregen al veel klanten uit Amstelveen. Het is een aansprekende gemeente en deze tweede vestiging is voor ons een prima kans om onze formule uit te breiden." De SBK Amstelveen verloor haar monopoliepositie in Amstelveen overigens al eerder. Ook de vorig jaar gestarte galerie Canvas International, gevestigd aan de Fokkerlaan in de oude brandweerkazerne, kent een uitleen.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.