Bijgewerkt: 27 mei 2024

Het 3de boek van Rien Alink over Johannes Vermeer

Nieuws -> Cultuur

Bron: Rien Alink
26-09-2020

Rien Alink oud-wethouder Cultuur van D66-Amstelveen heeft een passie voor de schilder Vermeer. Hij publiceerde al twee boeken over Vermeer: 'Ode aan Vermeer' en 'Een schilderij voor de eeuwigheid', een aparte studie over het schilderij 'De Schilderkunst'. In het derde boek geeft Alink 17 beschouwingen over alle 35 werken van Vermeer. Soms in een combinatie van schilderijen omdat een thema daartoe aanleiding geeft.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Rien Alink oud-wethouder Cultuur van D66-Amstelveen tijdens zijn boekpresentatie bij Boekhandel Venstra in Amstelveen op 1 maart 2014


Het geheim van kunstschilder Johannes Vermeer is moeilijk te vinden, aldus Alink. Maar één ding staat vast: Vermeer heeft veel te zeggen, zijn werken spreken een universele taal. In zijn schilderijen ligt een verdieping verborgen waarin de onderwerpen een algemene geldigheid krijgen die de 17de eeuw verre lijkt te overstijgen. De thema’s zijn van alle tijden, ook voor de 21ste eeuw.

Foto Amstelveen
(Bron Rien Alink - 2020)

De omslag van het boek van Rien Alink 'De zeggingskracht van Vermeer'


De schilderijen van Vermeer zijn verweven met ons bestaan. Het gaat over liefde, erotiek, verleiding en wellust. Over schoonheid, muziek, vervoering, wetenschap en geloof. Over keuzes en balans in het leven, goed en kwaad, deugd en ondeugd. En over de schilderkunst zelf, de mythologie, de magie van de stilte en het stromen van de tijd… Het boek 'De zeggingskracht van Vermeer'  (gebonden uitgave, Uitgeverij Tienstuks) is o.a. verkrijgbaar bij Boekhandel Venstra.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.