Bijgewerkt: 25 september 2022

Het Amstelveengevoel

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
15-05-2021

Vandaag kopte De Telegraaf; 'Slaapstad opeens trendy'. Wij weten al jaren dat het oude imago van Amstelveen als slaapstad niet meer klopt. Nu weet de rest van Nederland het ook. Op het trendy platform USE-ITEurope (zie HIER) voor jonge mensen staat onze gemeente al sinds 2019 tussen Oslo, Parijs en Ravenna in. Een mooie opsteker voor al die (culturele) ondernemers die hier hard aan gewerkt hebben de afgelopen jaren. -schrijft Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur op zijn weblog.

Foto Amstelveen
(Bron Herbert Raat - 2021)

Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur schrijft erover op zijn weblog


Het Amstelveengevoel. Het succes is vooral te danken aan een goede mix tussen horeca, kunst en cultuur, groen, sport, winkelmogelijkheden en wat mij betreft de ontspannen sfeer. Dat is het Amstelveengevoel. Ook werken we samen met Amsterdam om het Bostheater overeind te houden. We willen niet de volgende Europese ‘tourist trap’ zijn, maar een stad met brede en gewaardeerde voorzieningen, waar iedereen van kan genieten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het bronzen beeld 'Het Zwijn' van beeldhouwer Karl Iljitsj Pelgrom (1927 - 1994) in winkelcentrum Stadshart Amstelveen Binnenhof voor het warenhuis Hema


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Het ANNA kunst- en cultuurcentrum in Amstelveen in januari 2020


Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Amateurkunstmarkt op het Dorpsplein in Amstelveen in mei 2018


Blijven vernieuwen. De aankomende jaren gaan we door met allerlei verbeteringen. Nieuwe initiatieven zoals de komst van een bioscoop in het Stadshart en een andere financiering voor het Cobra Museum (lees (HIER ). De Uitagenda (zie HIER) waar collega Floor Gordon en ik ons hard voor hebben gemaakt is een grote aanwinst. Ook betere recreatiemogelijkheden rond De Poel voor onze kinderen staat nog op de politieke wensenlijst. Kortom, we zijn pas net begonnen en het beste moet nog komen in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.