Bijgewerkt: 12 april 2024

Het Cobra Museum Pakt Uit! in november 2022

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
10-11-2022

In het laatste weekend van november 2022 organiseert het Cobra Museum voor Moderne Kunst weer een nieuwe editie van Cobra Pakt Uit! Een weekend vol diverse activiteiten voor bezoekers en belangstellenden geïnspireerd op de tentoonstelling Kosmogonie. Zinsou, een Afrikaanse kunstcollectie.

Filmvertoning Afripedia. Cinema Amstelveen en het Cobra Museum vertonen samen op vrijdag 25 november 2022 om 15.30 uur drie delen uit de documentaireserie Afripedia. Afripedia laat je kennis maken een nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten en jonge kunstenaars uit Ghana, Senegal en Angola, drie culturele hotspots van West-Afrika. Afripedia neemt je mee naar de uitgesproken muzikanten en straatartiesten in Ghana, baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en een muzikale revolutie in Angola. Met introductie door Stefan van Raay, directeur van het Cobra Museum. (Engels gesproken, locatie: Cinema Amstelveen, speciale voordelige combitickets voor film en tentoonstelling Kosmogonie).Kosmogonie: Let's talk about art. Op zaterdag 26 november 2022 organiseert het museum van 15.30-17.30 uur een Artist Talk onder leiding van kunstenaar Richard Kofi. Speciale gasten zijn musicus en theatermaker Djuwa Mroivili en dichter Babeth Fonchie Fotchind. Wat inspireert hen in de tentoonstelling Kosmogonie, welke gedachtes roepen de werken bij hen op en in hoeverre sluiten de kunstwerken aan bij hun eigen referentiekader? Het gesprek zal worden afgewisseld met een nog niet eerder opgevoerde theatrale monoloog en een gedicht. (Toegang gratis, exclusief museumtoegang).

Workshop Schilderen voor Volwassenen. Ook op zaterdag 26 november 2022  (13.00-15.00 uur) organiseren we een workshop Schilderen. Maak kennis met Cobra-kunstenaars en laat je inspireren door hun werk. De kunstenaars van de Cobra-beweging lieten zich leiden door het materiaal waarmee zij werkten, door de spontaniteit en de onvoorspelbaarheid ervan. Op deze manier ga jij in deze workshop ook te werk. Het resultaat zal hoe dan ook een persoonlijk kunstwerk zijn! (€ 30,- inclusief museumentree).

Museumontbijt. Begin je zondagochtend goed met het Museumontbijt bij het Cobra Museum! Op zondag 27 november 2022 kun je tussen 10.00 en 11.00 uur aanschuiven in ons café voor een lekker ontbijtje. Om 11.00 uur is het tijd voor een speciale rondleiding van een half uur door Kosmogonie. (€ 10,- exclusief museumentree)

Instaprondleidingen voor volwassenen en kinderen. Van vrijdag 25 t/m zondag 27 november 2022 zijn er om 14.00 en 15.00 uur gratis instaprondleidingen voor volwassenen, gegeven door een museumdocent. Tijdens deze rondleiding van een half uur word je meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van onze tentoonstelling Kosmogonie. En ook aan de jongste museumbezoekers is gedacht. Op zondag 27 november is er een rondleiding speciaal voor kinderen. (Toegang gratis, exclusief museumtoegang). Meer informatie over al onze activiteiten is te vinden op https://cobra-museum.nl/ of via 020-5475050. Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.