Bijgewerkt: 2 maart 2024

Het Cobra Museum bouwt de grote zomertentoonstellingen van 2023

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
11-05-2023

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen is druk bezig met het opbouwen van de nieuwe zomertentoonstellingen. Het museum is daarom gesloten van maandag 15 mei 2023 tot en met donderdag 1 juni. Maar wees niet getreurd, vanaf vrijdag 2 juni 2023 is het museum weer geopend en kun je genieten van twee fantastische tentoonstellingen: Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat en De andere Picasso. Terug naar de Bron.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2023)

Zonder titel (schedel) (1981) van Jean-Michel Basquiat (1960 - 1988). Hij was een Amerikaanse kunstenaar die in de jaren 1980 succes boekte als onderdeel van de neo-expressionistische beweging. Het is een stijl van laat-modernistische of vroeg-postmoderne schilder- en beeldhouwkunst die eind jaren 1970 opkwam. Neo-expressionisten werden soms Transavantgarde, Junge Wilde of Neue Wilden genoemd ('De nieuwe wilde'; 'Nieuwe Fauves' zou beter beantwoorden aan de betekenis van de term). Het wordt gekenmerkt door intense subjectiviteit en ruwe omgang met materialen

De tentoonstelling Grenzeloos en vrij. Van Appel tot Basquiat vormt het hoogtepunt van het jubileumjaar waarin we de 75ste verjaardag van de internationale Cobra-beweging (1948 – 1951) vieren. Er zijn maar liefst 120 kunstwerken van onder meer Klee, Appel, Van Gogh, Constant, Miró, Ferlov, Beckmann, Alechinsky, Pollock, De Kooning, Basquiat, Corneille, Van der Gaag, Brown, Schwitters en Munch. Maar ook minder bekende kunstenaars worden niet vergeten.

Het jaar 2023 markeert ook de 50ste sterfdag van een van de beroemdste kunstenaars uit de 20ste eeuw en daar wordt in Frankrijk en Spanje groots bij stil gestaan. Ook het Cobra Museum besteedt er met deze tentoonstelling aandacht aan. Het Cobra Museum presenteert de tentoonstelling De andere Picasso. Terug naar de bron, waarbij een minder bekend deel van het oeuvre van de kunstenaar wordt belicht.

Vanaf vrijdag 2 juni 2023 kun je genieten van deze twee indrukwekkende tentoonstellingen bij het Cobra Museum. Wil je er snel bij zijn? Boek je ticket vooraf aan je bezoek met 1 euro korting. Informatie over de komende tentoonstellingen is te vinden via cobra-museum.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.