Bijgewerkt: 7 september 2024

Het Cobra Museum wordt Museum Cobra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
13-06-2024

Van Cobra Museum naar Museum Cobra. Met trots presenteert het museum het toekomstplan 'Van Cobra Museum naar Museum Cobra' (pdf 33 pagina's) waaraan de afgelopen maanden hard is gewerkt door een team bestaande uit verschillende medewerkers van het Museum Cobra, de directie en het bestuur.

Zoals bekend heeft het museum een lastige periode achter de rug en is de gemeente Amstelveen dan ook enorm dankbaar dat gelegenheid is gegeven om een plan aan te bieden ter revitalisatie van het museum en wel zodanig dat er sprake is van toekomstbestendigheid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De ingang van het Cobra Museum in Amstelveen in juli 2022

In dit plan streeft het Museum Cobra ernaar om vanuit het oorspronkelijke gedachtegoed van de Cobra-beweging en de Cobra-naam een voor Nederland toonaangevend en eigentijds tentoonstellingsplatform te worden.  In lijn met de waarden van de Cobra-beweging, zal het museum ruimte bieden aan kunst die spontaan, experimenteel en expressief is. Het zal niet alleen schilderkunst omvatten, maar ook andere kunstvormen zoals beeldhouwkunst, fotografie, installaties en nieuwe media.

Deze aanpak zorgt ervoor dat het Museum niet alleen een bewaarplaats is voor de geschiedenis van de Cobra-beweging, maar ook een levendige plek, waar hedendaagse en tegendraadse kunst.

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst is opgericht op 8 november 1995, een verwijzing naar de oprichtingsdatum van de Cobra-beweging op 8 november 1948. Sindsdien is het een vaste waarde binnen de culturele infrastructuur van Amstelveen. Vanaf het begin van de 21ste eeuw richt het museum zich ook op hedendaagse kunstenaars die in de geest van Cobra werken, wat internationale erkenning heeft opgeleverd. De kernprincipes van Cobra - experiment, expressie, geestelijke en artistieke vrijheid, kruisbestuiving en samenwerking - blijven actueel en relevant.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.