Bijgewerkt: 30 november 2021

Het College kiest niet voor Amstelveners!

Nieuws -> Politiek

Bron: Jeroen Brandes
13-04-2011

College kiest niet voor starters, niet voor ouderen, niet voor doorstroming, College kiest niet voor Amstelveners!

“Wederom laat het college zien keuzes gemaakt te hebben die voorbij gaan aan behoefte van de Amstelveense woningmarkt” aldus raadslid Jeroen Brandes van de PvdA.

“De afgelopen periode is uit diverse woningbouwprojecten goedkope koopwoningen en sociale huurwoningen geschrapt. In het project aan de Hortensialaan /Lindenlaan is dit wederom gebeurd. In deze buurt wordt maar gedeeltelijk geluisterd naar de wensen van de bewoners, maar is aan essentiële behoefte voorbij gegaan”.

brandes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jeroen Brandes, Pvda-Amstelveen woordvoerder Wonen tijdens een raadsvergadering


In dit project kiest het college voor dure woningen en schrapt het college geplande appartementen voor senioren die in hun wijk willen blijven wonen.

Deze senioren hebben aangegeven hun eengezinswoning die nu te groot worden te willen verlaten, zolang ze wel in hun sociale omgeving kunnen blijven. Deze eengezinswoningen zijn uitermate geschikt voor (startende) gezinnen. Zo kan er aan de wens voor ouderen voldaan worden en komt er ook doorstroming op gang.

Amstelveners op zoek naar een eerste huis, en ouderen worden de dupe van de keuzes van het college. Want zeg nou zelf, deze dure koopwoningen gaan vast niet naar Amstelveners.


Daar, waar het college zegt te kiezen voor groen , goede huisvesting voor scholen en veiligheid en in deze moeilijke financiële periode dus ook kiest voor een zekere grondopbrengst gaat het college voorbij aan de belofte om voor startende Amstelveense gezinnen(sociale kernvoorraad), senioren (appartementen en voorzieningen) en aan wachtende op een woning (goedkope/middeldure koopwoningen) oplossingen aan te rijken.

Financiën zijn belangrijk, het opkomen voor bewoners en faciliteren wat je belooft nog veel meer!

Jeroen Brandes – raadslid PvdA – woordvoerder wonenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS