Bijgewerkt: 5 december 2022

Het afvalbrengstation in Amstelveen moet ook op zondag open

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
12-02-2018

D66-Amstelveen wil ruimere openingstijden van het afvalbrengstation in Amstelveen. De partij denkt daarbij in ieder geval aan het extra openstellen van de gemeentewerf op zondag en op één avond doordeweeks. D66 vindt dat de ruimere openingstijden noodzakelijk zijn om beter aan de vraag van de Amstelveense inwoners te kunnen voldoen.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2018)

Tawros Aslanjan voor de ingang van het afvalbrengstation


Open op zondag. De fractie van D66 wil, dat het college van B en W onderzoekt wat de mogelijkheden zijn voor een avondopenstelling en een zondagsopenstelling van het afvalbrengstation. D66 raadslid Tawros Aslanjan: 'Voor veel Amstelveners, die in de maand maart aan de slag gaan in hun tuin of zolder, is een bezoek aan de gemeentewerf onvermijdelijk. Voor mensen die werken van maandag tot en met vrijdag en sportende kinderen hebben op zaterdag is het echter bijna niet mogelijk om binnen de huidige openingstijden afval weg te brengen naar de gemeentewerf. Ruimere openingstijden in de avond en op zondag kunnen een uitkomst bieden voor veel Amstelveners die hun afval weg willen brengen.' D66 wil in ieder geval een jaar lang in de vorm van een proef de openingstijden van de gemeentewerf verruimen. Als er veel gebruik gemaakt wordt van de faciliteiten kunnen de openingstijden wat D66 betreft permanent worden verruimd.


Het afvalbrengstation aan de Grutterij 26, Amstelveen


Afvalscheiding. Ruimere openingstijden van de gemeentewerf brengen wat D66 betreft ook andere voordelen met zich mee. D66-raadslid Edwin van der Waal: 'Door onze gemeentewerf vaker open te stellen wordt men beter in de gelegenheid gesteld om afval gescheiden aan te bieden. Door het afval goed te scheiden, dragen wij bij aan het behoud van (soms) schaarse grondstoffen.' Het gescheiden afval levert veel op, want veel materialen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden en het recyclen kost meestal minder energie dan het winnen van grondstoffen en maken van nieuwe materialen. D66-Amstelveen vindt het belangrijk om met ruimere openingstijden inwoners te stimuleren om hun huishoudelijk afval te scheiden en naar het afvalbrengstation te brengen. Wat D66 betreft wordt de eventuele stijging van de hoeveelheid (gescheiden) aangeleverd afval bij de gemeentewerf ook meegenomen in de evaluatie van de proef.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.