Bijgewerkt: 17 augustus 2022

Het buitenbad van De Meerkamp is nog steeds gesloten

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
13-01-2022

Begin januari 2021 heeft de SP-Amstelveen zich hard gemaakt en schriftelijke vragen gesteld aan het college over zwembad De Meerkamp. Aanleiding was de opening van het De Mirandabad te Amsterdam, waar liefhebbers ook in de wintermaanden kunnen zwemmen in de buitenlucht. De vraag was simpel. Kan Amstelveen het buitenbad naar Amsterdams voorbeeld openen voor de liefhebbers? Sporten in de buitenlucht is immers iets dat door het college wordt aangemoedigd.

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2022)

Wil Roode burgerraadslid SP-Amstelveen voor de ingang van De Meerkamp


Het zwembad ging open en dat bleek een groot succes.  Het was fantastisch geregeld door de mensen van de Meerkamp. En iedereen was in de veronderstelling dat het buitenbad ook deze wintermaanden open zou blijven. Wil Roode burgerraadslid van SP-Amstelveen: 'Ook dit jaar loopt mijn mailbox vol met vragen van Amstelveners over hoe het kan dat de Meerkamp dicht is gegaan. Ik heb wethouder Ellermeijer van de VVD benaderd, maar zijn deur blijft vooralsnog dicht. Ik daag de wethouder wederom uit om geld voor het openhouden van het buitenbad ter beschikking te stellen.'

De SP hoopt dat het college ook dit jaar het zwembad financieel steunt en met de verlossende mededeling komt dat ze het buitenbad weer kunnen openen. Het buitenbad open houden kan alleen als het college meebetaalt want het Sportbedrijf kan dit natuurlijk niet zelf financieren.  De wachtlijsten voor zwemlessen lopen weer op en bovendien is buitenzwemmen is een gezonde sport waarmee jong en oud in conditie blijft.

Wil Roode: 'Daarom maak ik mij hard om te zorgen dat het buitenbad het hele jaar open blijft en ga vragen stellen aan het college waarom het bad nog steeds niet open is. Het is immers een kwestie van geld. Buitensporten is toegestaan en er zijn alleen voordelen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.