Bijgewerkt: 8 december 2021

Het hoofd koel houden bij Eneco

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
14-01-2018

'Gemeenten dreigen de Eneco-raad van commissarissen (rvc) naar huis te sturen', kopte Het Parool donderdag 11 januari 2018. Er zou sprake zijn van verstoorde verhoudingen bij het verkoopproces. Wij in Amstelveen zien dat anders.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Wethouder Herbert Raat (VVD) Financiën schrijft erover op zijn weblog


De actie om de rvc naar huis te sturen vind ik onverstandig. Niemand schiet hier iets mee op, het bedrijf niet en aandeelhouders zeker niet. Vrijdag zijn collega Peter Bot en ik  afgereisd naar het Eneco hoofdkantoor in Rotterdam. Daar gaf bestuurder Jeroen de Haas en rvc-voorzitter Edo van den Assem van Eneco tekst en uitleg aan alle aandeelhouders over de ontstane situatie. Mijn conclusie is, dat partijen materieel niet ver uit elkaar  liggen. Het gaat meer om verhoudingen, macht en misverstanden. Daarom heb ik namens Amstelveen bij de vergadering gepleit om het hoofd koel houden. Ook hebben we een beroep gedaan op de 29 van de 53 gemeenten die het vertrouwen wilden opzeggen om hier, in het belang van iedereen, vanaf te zien. Of je als gemeente je aandelen nu wel, of niet wil verkopen, het wegsturen van de rvc kost iedereen geld. Daarom zou het goed zijn als ook gemeenteraden zich zouden laten horen.

Foto Amstelveen
(Bron H. Raat - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën en Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid stappen stijlvol in een elektrische Tesla S om naar Rotterdam te reizen


Symposium ‘Aandeel in Duurzaamheid. Op 1 februari 2018 organiseren we als gemeente een Symposium ‘Aandeel in Duurzaamheid: over de rol van gemeenten in de energietransitie. Het symposium is bedoeld om een brede en inhoudelijke discussie te faciliteren over hoe gemeenten via aandeelhouderschap hun doelstellingen van lokaal duurzaamheidsbeleid kunnen realiseren. Gemeenten moeten de komende jaren vol inzetten op de realisatie van duurzame doelstellingen die in (inter)nationale klimaat- en energieakkoorden zijn overeengekomen. Het symposium biedt kansen om nieuwe wegen te verkennen voor de invulling van lokaal duurzaamheidsbeleid. Aanmelden kan hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.