Bijgewerkt: 6 december 2022

Het is tijd voor de AmstelClinic Dermatologie

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland / Wikipedia
06-10-2008

Patiënten kunnen nu ook voor onverzekerde zorg terecht in het ziekenhuis

Ziekenhuis Amstelland heeft de klokken gelijk gezet met de AmstelClinic. Onder het motto “het is tijd voor de AmstelClinic” werden vier stationsklokken gelijk gezet door de Raad van Bestuur en de beide dermatologen. De klokken zullen binnenkort prijken aan de muren van deze privé kliniek.

De AmstelClinic Dermatologie is een initiatief van Ziekenhuis Amstelland en de maatschap dermatologie. Ziekenhuis Amstelland heeft de AmstelClinic opgericht om de mogelijkheid te hebben voor diverse specialismen privéklinieken te starten.

Dermatologie Amstelveen
(Ziekenhuis Amstelland - 2008)

v.l.n.r. Hans Broertjes (lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland), Jacques Moors (voorzitter Raad van Bestuur), Wouter Goldsschmidt (dermatoloog), Marc Nahuys (dermatoloog)


Dit om te voorkomen dat patiënten worden teleurgesteld als zij hun specialist vragen behandelingen uit te voeren die niet onder de zorgverzekeringswet vallen. Dit was één van de belangrijke redenen om te starten met deze privé kliniek. Patiënten geven aan de voorkeur aan behandeling in de vertrouwde omgeving van een organisatie die verbonden is aan het ‘eigen’ ziekenhuis.

De eerste maatschap die is gestart met behandelingen in de privé kliniek is Dermatologie. In de kliniek kunnen patiënten op eigen initiatief en zonder verwijzing van de huisarts, oneffenheden op de huid laten verwijderen die irriterend, storend of lelijk zijn. Patiënten betalen deze behandeling zelf.

De eerste ervaringen zijn uiterst positief. De patiënten gaan uiterst tevreden naar huis. Een aanzienlijk deel van de mensen maakt gebruik van de mogelijkheid voor een consult voor € 30 euro om in overleg met de dermatoloog de behandeling af te spreken. Het consulttarief wordt daarna weer in mindering gebracht op de kosten van de behandeling.

Dit geldt vooral voor patiënten die gebruik willen maken van het laseren van kleine bloedvaatjes. Tijdens het consult wordt er een proefplekje behandeld om te kijken hoe de huid reageert. Bevalt het goed en is het resultaat bevredigend dan wordt een vervolgafspraak gemaakt.

Groot voordeel voor patiënten is dat, mocht de dermatoloog iets ‘verdachts’ ontdekken, directe verwijzing naar de polikliniek mogelijk is. In dat geval wordt de huisarts op de hoogte gesteld. Patiënten vinden informatie op de website www.amstelclinic.nl en kunnen 7 dagen per week het telefoonnummer van de kliniek (020-3474500) bellen voor het maken van een afspraak.

De verwachting is dat er meerdere maatschappen dit voorbeeld zullen volgen.

Wat is dermatologie?

Dermatologie (van de Grieks δέρμα, derma, "huid"; en -λογία, -logia: studie) is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van de huid, de nagels en het haar, samen 'huidziekten' genoemd. Een arts die dermatologie als specialisatie heeft, wordt 'huidarts' of 'dermatoloog' genoemd.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en is het meest zichtbaar. Hoewel veel huidziekten worden geïsoleerd, sommige vertonen uitingen van een interne ziekte. Vandaar dat een dermatoloog is ook geschoold in de aspecten van chirurgie, reumatologie (veel reumatische aandoeningen kunnen huidsymptomen veroorzaken), immunologie, neurologie, infectieziekten en endocrinologie. Het bestuderen van de genetica is ook steeds belangrijker.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.