Bijgewerkt: 27 november 2021

Het project Waterkringloop is stopgezet in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
22-12-2014

CDA is verbaasd over stopzetten verbetering stadswater Amstelveen

Het project Waterkringloop om het stadswater in Amstelveen te verbeteren is onlangs om voor het CDA-Amstelveen onduidelijke redenen stopgezet door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Het gaat om een gezamenlijk project met onder andere de gemeente Amstelveen, provincie Noord-Holland en Groengebied Amstelland als deelnemers. CDA-Amstelveen raadslid Ferry van Groeningen vraagt aan het College B en W, of dit project op een andere manier nog doorgang kan vinden in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Ferry van Groeningen, raadslid van CDA-Amstelveen


Het doel van project Waterkringloop was om de waterkwaliteit in het stedelijk gebied van Amstelveen te verbeteren. Dit omvat ook het water in de heemparken van Amstelveen. Om zuurstoftekort, stank en kroosoverlast in het stadswater te beperken, wordt het watersysteem nu deels doorgespoeld met inlaatwater vanuit de Poel en de Amstel. Een hogere kwaliteit van het inlaatwater moet zorgen voor een betere waterkwaliteit en waterbeleving in Amstelveen.

Om dit voor elkaar te krijgen zou In het noorden van de Middelpolder de ‘Watertuin’ komen. Ongeveer 5 hectare aan waterpartijen zou een ecologisch watersysteem vormen, dat water zuivert: een zogenaamde waterharmonica. Hiermee zou gezuiverd water uit de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Middelpolder verder gezuiverd worden en gebruikt worden voor het verbeteren van de kwaliteit van het stadswater in Amstelveen. Met de Watertuin zou ook de natuur in de Middelpolder een impuls krijgen en zouden meer recreatiemogelijkheden bij Amstelveen ontstaan.

Ferry van Groeningen, CDA raadslid: “Alle partijen stonden achter het plan om de kwaliteit van het stadswater in Amstelveen te verbeteren. De uitvoering kon als het ware bijna beginnen. Toch lijkt het erop, dat de stekker definitief uit dit project is getrokken. Het lijkt een eenzijdige beslissing van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap te zijn. Het CDA wil de beweegredenen weten en van het College weten, of dit project op een andere wijze, en misschien in aangepaste vorm, nog doorgang kan vinden voor Amstelveen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS