Bijgewerkt: 7 december 2023

Het specialisme van de openbaar apotheker is wettelijk erkend

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Rijksoverheid
20-01-2016

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het specialisme van openbaar apotheker wettelijk erkend. Daarmee wordt de titel 'openbaar apotheker' een wettelijk beschermde titel. Voor patiënten en zorgverleners wordt hiermee duidelijk, waarvoor ze een openbaar apotheker kunnen consulteren. Nu mag nog iedere apotheker zich openbaar apotheker noemen.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2015)

Edith Schippers (VVD) minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


Een openbaar apotheker verschilt van een basisapotheker door extra opleiding en vaardigheden. Dan gaat het met name om hoog complexe zorg, multidisciplinaire zorg, medicatiebeoordeling, medicatiebewaking en medicatieoverdracht, palliatieve zorg en ouderenzorg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Apotheek Dr. F. Amelink heeft aan de Molenweg 10 in Amstelveen een vestiging, maar ook aan de Amsterdamseweg 528 en in gezondheidscentrum in Marne 130


De Nederlandse bevolking vergrijst en het aantal mensen met een chronische aandoening stijgt. De verwachting is, dat daardoor het geneesmiddelengebruik de komende jaren blijft stijgen. De openbaar apotheker richt zich met name op kwetsbare groepen, zoals mensen met chronische aandoeningen en ouderen die veel geneesmiddelen gebruiken. Op dit moment zijn er in Nederland ongeveer 2650 openbaar apothekers. Het resultaat van een zoekopdracht naar openbaar apothekers in Amstelveen met de zoekmachine van Google kunt u hier bekijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.