Bijgewerkt: 8 december 2021

Het verkiezingsprogramma en kandidatenlijst van SP-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
18-11-2013

SP: Geven en Delen in Ons Amstelveen. In de algemene ledenvergadering van de SP afdeling Amstelveen is het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld door de leden.

Het verkiezingsprogramma: De SP gaat de verkiezingscampagne in onder het motto: Geven en Delen in Ons Amstelveen. De meeste andere politieke partijen voeren landelijk en lokaal een beleid, dat leidt tot afbraak van het publieke domein en steeds grotere tegenstellingen. Rijken worden rijker en mensen die weinig hebben, krijgen het steeds moeilijker ook in Amstelveen.

Lijsttrekker Joep van Erp: “De mogelijkheden die er in Amstelveen zijn worden volstrekt onvoldoende gebruikt. Doe je dit wel, dan heeft iedereen een echte kans zijn, of haar geluk maximaal na te streven. Dan kunnen wij de omstandigheden tot stand brengen, waarin zaken als recht op wonen, werk met een fatsoenlijk inkomen, of indien nodig een goede sociale uitkering echt bestaan. Net als recht op goede zorg en welzijn. Daarbij willen wij de inwoners van Amstelveen betrekken, want bij veel mensen is het vertrouwen in de politiek verdwenen.”

En dat is niet vreemd. Het huidige college van VVD, BBA, CDA, OCA, CU praat liever met grote projectontwikkelaars dan met zijn eigen bevolking, zoals dat in het Stadshart gebeurde. En de andere politieke partijen nemen het niet zo nauw met eenmaal gedane beloften.

van Erp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Joep van Erp, fractievoorzitter van SP-Amstelveen tijdens de gemeenteraadsvergadering op 6 november 2013


De belofte, dat de A9 de Amstelvener geen cent zou gaan kosten, wordt niet nagekomen, de sociale huurwoningen zijn nog altijd niet gebouwd aan de Carmenlaan, en de belofte om de welzijnsmedewerkers van Cardanus te laten overnemen door de nieuwe welzijnsorganisatie verdwijnt van de ene op de andere dag in de prullenmand. De SP wil deze ontwikkelingen stoppen!

En de SP wil het bestuur zo dicht mogelijk bij de mensen brengen. Het zijn de inwoners van Amstelveen die vorm moeten geven aan Amstelveen en niet de projectontwikkelaars, woningcorporaties, of (niet democratisch gekozen) besturen van stadsregio’s.

Joep van Erp: “Met dit verkiezingsprogramma en onze kandidatenlijst bieden wij de kiezer een alternatief  om de definitief een andere weg in te slaan. In plaats van de zelfredzaamheid zet de SP de solidariteit in!    

Onze kandidaten:

De huidige raadsleden Joep van Erp en Patrick Adriaans staan als nummer 1 en 2 op de lijst.

Het burgerlid Grea Twint staat 28ste op de lijst als lijstduwer. Haar verdienste voor de Voedselbank Amstelveen wil de SP hiermee onderstrepen. Grea heeft zich volledig en belangeloos ingezet om de Amstelveense voedselbank op te zetten. Dit is haar gelukt en de voedselbank is voor veel Amstelveners nu een begrip geworden. Een voorbeeld voor andere actieve SP-ers.

1. Joep van Erp, lijsttrekker, werkt bij een kantoormeubelenfabrikant op de afdeling productontwikkeling. Is kaderlid van de FNV-Bondgenoten. Joep is nu fractievoorzitter van de SP-Amstelveen.
2. Patrick Adriaans, activiteitenbegeleider, kaderlid van de FNV-Abvakabo en raadslid voor de SP.
3. Marina Casadei, vrijwilligerscoördinator bij Humanitas. Fractiemedewerkster voor de SP.
4. Michel Duyx, gepensioneerd psycholoog en sinds 2004 actief voor de SP in Amstelveen
5. Dick van der Spek, ICT medewerker bij de gemeente Amsterdam en webmaster voor de SP.
6. Det van Kessel, begeleidster verstandelijke gehandicaptezorg.
7. Gerda Polman, belangenbehartigster voor mensen met een handicap.
8. Bob Bakker, gepensioneerd en voorzitter van de Algemene Patiëntenvereniging Amstelveen en fractiewerker voor de SP.
9. Kirstin Lackert, lerares Duits op het KKC
10. Max Jansen, student geologie
11. Jaap Mellik
12. Liebeth Witpeerd-Visser
13. Jan Wolters
14. Margo Appels
15. Jan de Jong
16. Dick Kolkman
17. Abel Blom
18. Judith Faverus
19. André Vermeulen
20. Art Lecesse
21. Henk Overbeek
22. Johan Hilbrink
23. Frits Rem
24. Daniëlle Lucas-Klok
25. Harald Bos
26. Raúl Wiessing
27. Grea Twint



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.