Bijgewerkt: 7 december 2022

Het vrouwenkoor 'In the Mood' zoekt nieuwe leden

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Marcia Middelhoff
01-12-2013

Ouderkerk aan de Amstel - Het vrouwenkoor 'In the Mood' is in 1988 opgericht. Het koor telt ongeveer 25 leden die, zoals de naam al doet vermoeden, vooral meedoen, omdat ze zin hebben in zingen en er veel plezier aan beleven. In het koor zingen eerste en tweede sopranen en alten.

In the Mood zingen de dames vaak de sterren van de hemel met liedjes van Gershwin, de Beatles, Leonard Cohen en andere ‘gouwe ouwen”. Onder leiding van een inspirerende en zeer humoristische dirigent, oefenen ze iedere maandagavond in een school te Ouderkerk aan de Amstel. Sinds kort hebben ze een geweldige pianist: Serge Makarchev. Hij is een veelzijdig musicus en muziekdocent. Hij komt uit Rusland, waar hij zich bekwaamde in piano, klarinet en saxofoon. Hij bespeelt verschillende instrumenten waaronder bij ons de piano.

mood Amstelveen
(Bron 'In the Mood' - 2013)

De leden van het vrouwenkoor 'In the Mood' tijdens hun jubileum optreden in de Amstelkerk op 30 juni 2013, het koor bestaat sinds 25 jaar


Natuurlijk treden ze regelmatig op, onder andere op de bekende korendagen in Paradiso in Amsterdam, maar ook hielden ze afgelopen zomer een spetterend jubileumconcert in de mooiste kerk van Ouderkerk, de Amstelkerk. In een stampvolle kerk werd door de aanwezigen goed meegeklapt op bekende nummers. Bovendien werden de liederen geweldig begeleid door piano, viool, cello en een saxofoon.

Het koor is opgericht in 1988 door een aantal bevlogen dames. Een aantal van hen heeft het koor inmiddels vaarwel gezegd en vandaar, dat er nu plaats is voor zowel alten als sopranen.

Bent u geïnteresseerd in dit koor en wilt u een keer komen kijken, dat kan. Elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur zingen ze in de Amstelschool, Reigershof 4, in Ouderkerk aan de Amstel. Mocht u belangstelling hebben, neem een kijkje ook op hun website: www.vrouwenkoorinthemood.nl  of kom (er) eens kijken. Contact: Willy Brinkman tel.: 020 441 63 63 e-mail: info@vrouwenkoorinthemood.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.