Bijgewerkt: 28 juni 2022

Historische VVD-tram tussen het Oude Dorp en de Bosbaan

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
17-02-2014

Afgelopen zaterdag 15 februari 2014 reed er een VVD-tram op het historische traject tussen het Oude Dorp en de Bosbaan. Deze tramrit zorgde voor een geslaagde en feestelijke dag. Veel Amstelveners maakten van de gelegenheid gebruik om gezellig mee te rijden en in gesprek te gaan met de VVD-kandidaten.

De tramrit vond plaats in het kader van de lokale campagne van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Aan boord van de tram waren veel lokale VVD politici, zoals fractievoorzitter Kees Noomen en wethouder Herbert Raat. Bovendien werd de afdeling blij verrast door de aanwezigheid van Tweede Kamerlid Joost Taverne.

vvd Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2014)

In de museumtram van VVD-Amstelveen is erg druk


Het belangrijkste was echter, dat ook de Amstelveners massaal aanwezig waren tijdens de rit. Bij de haltes in het Oude Dorp, Bovenkerk en de Amsterdamse weg stapten veel mensen op. Afdelingsvoorzitter Claudio Mancinelli: 'Het was werkelijk een geweldige dag en bijzonder om met zoveel Amstelveners in gesprek te gaan. We hebben met mensen uit onder andere Westwijk, Middenhoven en Elsrijk gesproken. De jongste deelnemer was 6 en de oudste 95 jaar. Dit bewijst maar weer eens, dat de VVD echt voor heel Amstelveen is!'

vvd Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2014)

De VVD-Amstelveen fractie met familieleden voor de museumtram


Voorafgaand aan de tramrit gingen de VVD-kandidaten eerst nog even langs bij het Museum Jan van der Togt in het Oude Dorp. Zij boden hier een VVD-taart aan voor de medewerkers. Op deze manier willen de VVD-ers de medewerkers danken voor het goede werk, dat zij verrichten voor de Amstelveense kunstsector.

VVD-raadslid Marius Rietdijk: ‘Het Museum Jan van der Togt is een bijzonder ondernemend museum. Met relatief weinig subsidie weten zij hoogstaande wisselende tentoonstellingen te organiseren. Zij zijn een voorbeeld voor musea in heel Nederland. Met deze taart willen wij de medewerkers van het Jan van der Togt museum in het zonnetje zetten.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.