Bijgewerkt: 25 juli 2024

ING introduceert de PAC-code

Nieuws -> Internet

Bron: ING
20-11-2012

Extra controle bij internetbankieren bij ING. Naast gebruikersnaam en wachtwoord wordt bij inloggen soms PAC-code gevraagd. Vanaf begin december 2012 vraagt de ING haar klanten in sommige gevallen een extra code bij het inloggen in Mijn ING (internetbankieren).

Deze PAC-code (Persoonlijke Authenticatie Code) is een extra veiligheidsmaatregel van de ING die kan worden gevraagd in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als er vanaf een computer wordt ingelogd waarmee de klant anders nooit internetbankiert.

Max Mouwen, Directeur Verkoop en Service Internet: “De nieuwe PAC-code is een uitbreiding van het TAN systeem, dat inmiddels beproefd is en door onze klanten als zeer gebruiksvriendelijk wordt ervaren. Online fraude blijft echter onze aandacht houden en dit is één van de maatregelen om onze klanten hiertegen te beschermen.

Met de PAC-code kunnen we indien nodig extra verifiëren of de persoon die inlogt ook de persoon is die hij of zij zegt te zijn. Bekende social media platformen en online e-maildiensten maken al geruime tijd gebruik van een vergelijkbaar systeem. Zij vragen een extra code ter verificatie als klanten op een andere locatie inloggen. Ook maken meerdere banken in het buitenland hiervan gebruik”.

e-dentifier Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een e.dentifier is een apparaatje, dat bij internetbankieren van ABN Amro wordt gebruikt om in te loggen op de beveiligde website (https) van de bank en om betaalopdrachten rechtsgeldig te maken. Het is een andere manier van online authenticatie


ING maakt voor de afgifte van PAC-codes gebruik van een slim systeem, dat alleen een code vraagt, wanneer klanten anders inloggen dan gebruikelijk. Dit kan bijvoorbeeld zijn als zij internetbankieren op hun vakantieadres. ING klanten die gebruik maken van SMS TAN, zullen de PAC-code per SMS op hun mobiele telefoon krijgen.

Klanten die gebruik maken van een TAN-lijst, zullen binnenkort een nieuwe lijst ontvangen. Dit wordt een lijst met nieuwe TAN-codes en PAC-codes. De PAC-code wordt voor zowel particuliere als zakelijke klanten ingevoerd.

TAN-code?

Een Transactie Authenticatie Nummer, TAN wordt gebruikt door een aantal online banking-diensten als het eenmalige wachtwoord om financiële transacties te autoriseren. TAN-codes zijn een tweede laag van beveiliging die verder gaan dan de traditionele single-wachtwoordverificatie. TAN-codes zijn bedoeld als extra beveiliging, omdat ze fungeren als een vorm van twee-factor authenticatie.

Authenticatie?

Authenticatie (uit het Grieks: αὐθεντικός, echt of echte, uit αὐθέντης authentes; auteur) is het proces, waarbij iemand nagaat, of een gebruiker, een andere computer, of applicatie daadwerkelijk is, wie hij beweert te zijn. Authenticatie is de tweede stap in het toegangscontroleproces. De eerste stap in dit proces is identificatie en de derde en laatste stap is autorisatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.