Bijgewerkt: 8 december 2021

Iedereen aan het (vrijwilligers)werk

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
23-02-2010

In navolging van Rotterdam wil het CDA, dat alle Amstelveners met een bijstandsuitkering aan de slag gaan, in een reguliere baan, een leerwerktraject of vrijwilligerswerk. Niemand mag thuis blijven zitten; iedereen moet werken.

De werkloosheid loopt op en de druk op de bijstand neemt toe. Tegelijkertijd zijn er veel onvervulde vacatures en hebben vrijwilligersorganisaties het moeilijk om mensen te vinden. Onder invloed van de vergrijzing zal de krapte op de arbeidsmarkt de komende jaren alleen maar toenemen.

“Onder deze omstandigheden is het eigenlijk onaanvaardbaar dat mensen met een bijstandsuitkering thuis zitten. Het moet toch mogelijk zijn hen aan werk te helpen”, aldus (kandidaat-)raadslid Martijn Lustenhouwer. “Bovendien is het asociaal om bijstandgerechtigden aan hun lot over te laten.”

Het CDA wil dan ook dat bijstandgerechtigden als tegenprestatie voor hun uitkering aan het werk gaan, een leerwerktraject starten of vrijwilligerswerk gaan doen. Lustenhouwer: “Jongeren tot 27 jaar krijgen inmiddels alleen nog een uitkering als ze een werkleeraanbod accepteren.

 Ik zie niet in waarom iets dergelijks ook niet voor (andere) bijstandgerechtigden zou kunnen gelden”. Het streven is om alle bijstandgerechtigden binnen vier jaar te laten doorstromen naar een reguliere baan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.