Bijgewerkt: 24 juni 2024

Informatieavond 'Schildklier in de schijnwerpers'

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
29-03-2013

Ziekenhuis Amstelland informeert over invloed en belang schildklier

Tijdens de informatieavond ‘Schildklier in de schijnwerpers’ op dinsdag 16 april 2013 informeert internist-endocrinoloog dr. C. (Cees) Rustemeijer het publiek over de invloed en het belang van de schildklier. Aandoeningen aan het vaak onderbelichte orgaan, beïnvloeden onder andere concentratie en energie. De Schildklierstichting Nederland is deze avond aanwezig met informatiemateriaal.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ziekenhuis Amstelland


De schildklier is onmisbaar!

Hoewel het orgaan niet zo erg in de belangstelling staat, is de schildklier een onmisbaar onderdeel van de ingewikkelde machine die het lichaam vormt. Het te hard, of te langzaam werken van dit orgaan komt veel vaker voor dan mensen denken en heeft enorme consequenties voor het functioneren. Het beïnvloedt onder andere gewicht, concentratie, hartritme, energie en geestelijke stabiliteit. Behalve te hard, of te langzaam werken, kan er met de schildklier nog veel meer mis zijn.

Kom met uw vragen

Op de informatiebijeenkomst is iedereen met interesse in en vragen over de schildklier welkom. De bijeenkomst op 16 april 2013 start om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland. dr. Rustemeijer vertelt en de Schildklierstichting geeft informatiemateriaal over klachten, aandoeningen en behandelingen. Voor vragen van persoonlijke aard en voor privacygevoelige vragen, verwijzen wij u naar uw huisarts of uw specialist. Meer informatie en aanmelden: www.ziekenhuisamstelland.nl.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.