Bijgewerkt: 26 maart 2023

Informatieavond in Ziekenhuis Amstelland over borstkanker van A tot Z

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
22-09-2014

Hoe ontdek je borstkanker, hoe verloopt een behandeltraject? Wat staat je te wachten bij de chirurg, de internist? Maar ook hoe ga je om met een borstreconstructie als je dat wilt en hoe revalideer je optimaal? Al deze vragen komen aan de orde bij de informatieavond over borstkanker op dinsdagavond 30 september 2014, op de vooravond van de Borstkankermaand 2014.

Vier specialisten houden een verhaal tijdens deze avond en staan open voor vragen vanuit het publiek. Chirurg Astrid Baan houdt een algemeen verhaal over het ontstaan, diagnosticeren en het behandeltraject van borstkanker. Internist Gert Jan Timmers licht u voor over het oncologische behandeltraject, zoals chemotherapie en hormoontherapie. Plastisch chirurg Marlon Buncamper vertelt over de mogelijkheden en onmogelijkheden rondom een borstreconstructie.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Mammogrammen met een normale borst (links) en een borst met kanker (rechts). Het is een afbeelding van de borstklier door middel van röntgenstraling (van mamma - borst, grafein- schrijven)


Revalidatiearts Dafrann Krijnen licht toe hoe het oncologisch revalidatieprogramma eruit ziet. Tijdens de bijeenkomst is er ook een informatiemarkt met diverse dienstverleners die graag in gesprek aan met de aanwezigen over specifieke onderwerpen en problemen. Er zijn informatiestands van Pink Ribbon, Anita borstprotheses en lingerie, de mammacare verpleegkundigen van Ziekenhuis Amstelland, een fysiotherapeut van Amstelland Fysiotherapie en medewerkers van het oncologisch revalidatieprogramma van Reade (Centrum voor Revalidatie en Reumatologie): ergotherapeut, psycholoog en maatschappelijk werker. Maar ook de Afdeling Dietetiek van Ziekenhuis Amstelland en de verpleegkundigen van de oncologische dagverpleging die een uitleg geven over hoofdhuidkoeling tegen haaruitval.

Aanmelden: Benieuwd naar voorlichting over dit onderwerp? Kom dinsdag 30 september 2014 naar de informatie avond en de informatiemarkt. De ontmoetingsruimte gaat vanaf 19.00 uur open. De lezing start om 19.30 uur. Aanmelden voor de avond kan via www.ziekenhuisamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.