Bijgewerkt: 12 juni 2024

Informatieavond over oorsuizen in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
05-04-2016

Op woensdag 20 april 2016 organiseert Stichting Hoormij in samenwerking van Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen een informatieavond over tinnitus (oorsuizen) voor mensen met tinnitus, partners en andere geïnteresseerden. Ongeveer één miljoen Nederlanders heeft last van oorsuizen (tinnitus), en naar schatting 60.000 worden daardoor in ernstige mate belemmerd in hun dagelijkse leven. Tinnitus kost ons 2,3 procent van het jaarlijkse zorgbudget. Kortom, tinnitus is een zware last voor patiënten en samenleving.Daarom wordt tijdens dit programma niet alleen ingegaan op de oorzaken en behandelmethodes maar zijn er ook twee ervaringsdeskundigen aanwezig, die vertellen uit eigen ervaring. Er worden praktische adviezen gegeven over het leven met tinnitus, wanneer medische behandeling niet mogelijk is.

Inloop is om 19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur. Locatie Ziekenhuis Amstelland/Ontmoetingsruimtes. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze bijeenkomst op de website van Ziekenhuis Amstelland of van Stichting Hoormij.

Tinnitus?

Tinnitus, of fantoomgeluid, ook oorsuizen genoemd, is het waarnemen van een voortdurend geluid, zonder dat er in de omgeving een geluidsbron aan te wijzen is. Tinnitus kan variëren van piep-, sis-, fluit-, brom- of ruistonen in een of beide oren. Meestal wordt het geluid vooral waargenomen, wanneer er geen, of weinig omgevingsgeluid is. De naam komt van het Latijnse tinnitus aurium, wat 'het rinkelen van de oren' betekent. Een in de uitgaanswereld gebruikte term is 'disco-doofheid'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.