Bijgewerkt: 22 februari 2024

Informatieavond over zon- en huidkanker in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
02-04-2015

Dinsdagavond 14 april 2015 (19.30 uur) is er een voorlichtingsbijeenkomst over de zon en de huid in Ziekenhuis Amstelland. In het verleden vonden we 'een rood kleurtje' er wel gezond uitzien. We lieten ons in korte tijd bruin bakken en bezochten veelvuldig de zonnebank. Inmiddels is bekend, dat te veel zonlicht en een veelvuldig verbrandde huid, huidkanker tot gevolg kan hebben. Na deze informatieavond weet u precies hoe het zit.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Basalecelcarcinoom, of basale cel kanker (BCC), huidkanker, is een van de meest voorkomende kankers. Huidkanker is een kwaadaardige celwoekering (kanker) van huidcellen. De eerste drie soorten huidkanker kunnen elk veroorzaakt worden door uv-straling. Risicofactoren voor het ontwikkelen van melanoom zijn, intermitterende (met tussenpozen) blootstelling aan de zon en verbranding door de zon


Tijdens de informatieavond vertelt dermatoloog Willeke Kamphof, alles over de effecten van zonlicht, de kans op beschadiging van de huid, huidkanker en de klachten. Natuurlijk gaat zij ook in op, wat u hier zelf aan kunt doen en waar u op moet letten bij veranderingen van uw huid. Na de lezing is er ruim gelegenheid om vragen te stellen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid vragen te stellen over andere dermatologische aandoeningen. Aanmelden het liefst via de website www.ziekenhuisamstelland.nl . Op het aanmeldformulier kunt u alvast uw vraag stellen. Dan zal de dermatoloog er die avond op ingaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.