Bijgewerkt: 15 juni 2024

Informatiemarkt over de nieuwe Amstelbrug in Ouder-Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Gemeente Amstelveen
13-04-2016

In 2018 komt er in Ouderkerk een nieuwe brug over de Amstel . Dat betekent hinder voor al het verkeer van en naar Ouderkerk (Ouder-Amstel). De oude brug gaat dicht. Vraag is, hoe we de tijdelijke bereikbaarheid gaan realiseren.

Daarom organiseert de werkgroep Tijdelijke bereikbaar brug Ouderkerk (bestaande uit Provincie Noord-Holland, ondernemers, gemeente Ouder-Amstel en gemeente Amstelveen) een informatiemarkt op woensdag 20 april 2016 tussen 17.00-21.00 uur in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, ingang Dorpsstraat 14. Hier krijgt u informatie over de plannen in woord en beeld, maar is er ook ruimte voor vragen en nieuwe ideeën. Maakt u dagelijks gebruik van de brug, met de fiets, auto of te voet? Komen uw leveranciers, of gasten via de brug. Praat en denk dan met ons mee tijdens de informatiemarkt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

De Amstelbrug gefotografeerd van de Amstelzijde in Amstelveen eind augustus 2014


Vervanging Amstelbrug (2018)

De Amstelbrug op de Oranjebaan bij Ouderkerk aan de Amstel moet worden vervangen. De verkeersstructuur rond Amstelbrug en Amstelzijde gaat veranderen. De aansluitingen van de Amsteldijk Noord en de Amstelzijde op de Oranjebaan komen te vervallen. De aansluiting van beide wegen wordt verplaatst naar het kruispunt met de Amstelslag, war verkeerslichten worden geplaatst. Er komt een langzaam-verkeerverbinding onder de nieuwe Amstelbrug. De vervanging van de Amstelbrug moet klaar zijn, voordat de A9 op de schop gaat.

Voor fietsers en openbaar vervoer wordt een noodbrug aangelegd. De provincie onderzoekt nog in hoeverre er ook autoverkeer gefaciliteerd kan worden. Amstelveen en Ouder-Amstel overleggen nog met de provincie over mogelijkheden om ook wat lokaal verkeer toe te staan. Het doorgaande verkeer zal via de A9 moeten rijden, en hopelijk deels kiezen voor bus, of fiets. Vervanging van de Amstelbrug is nodig, omdat deze te klein is voor het verkeersaanbod. Vooral in de spits staan er lange files voor het stoplicht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.