Bijgewerkt: 25 juni 2024

Informatiemarkt van de Oogvereniging over slecht zien

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Oogvereniging Regio Amsterdam
09-04-2014

Op donderdag 24 april 2014 houdt de Oogvereniging regio Amsterdam, tussen 10 tot 15 uur, een informatiemarkt over slecht zien. Dat zal zijn in het Slotervaart­ Ziekenhuis in Amsterdam.

De 18 medewerkers zijn goed op de hoogte met verschillende oogaandoeningen en hoe je met slechter zien kunt omgaan, zowel thuis, op straat en op het werk. Er worden heel veel hulpmiddelen getoond en gedemonstreerd, waaronder allerlei loepen zelfs die kunnen voorlezen, sprekende mobiele telefoons, hulpjes voor in de huishouding en bij de hobby. Het lezen van gesproken boeken en tijdschriften krijgt veel aandacht, evenals het zich bewegen in het verkeer en het reizen met het openbaar vervoer.

Te beluisteren is hoe ondertitels van de televisie kunnen worden voorgelezen. Verder wordt getoond, hoe een computer werkt met vergroting en spraak. Voor bijzondere brillen is er een optometrist aanwezig en er zijn voorlichters die alles weten over revalidatie, scholing, enzovoort. Die medewerkers kunnen vertellen welke hulpmiddelen door de zorgverzekering worden vergoed. Oude brillen kunnen op die dag worden ingeleverd, ze krijgen weer een volgend leven!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.