Bijgewerkt: 6 december 2022

Ingeborg Oderwald exposeert in Dordrecht

Nieuws -> Cultuur

Bron: Ingeborg Oderwald
11-05-2017

De Amstelveense kunstenares Ingeborg Oderwald heeft dit bericht naar ons gestuurd:

'Beste mensen,

Dit keer doe ik mee aan de tentoonstelling van de Nederlandse Kring van Tekenaars van 20 mei t/m 26 juni 2017 in Pictura Dordrecht (adres: Pictura Dordrecht, Voorstraat 190, Dordrecht). De opening is op zaterdag 20 mei om 17.00. Van harte welkom, ik zal er zijn. Tegelijkertijd houden de Onafhankelijken een tentoonstelling, met ook werk van mij, in Loods 6 in Amsterdam. Bij de opening in Loods 6 zaterdag 20 mei 2017 om 16 uur, zal ik helaas niet aanwezig kunnen zijn. In beide tentoonstellingen toon ik bewerkte monoprints.

Hartelijke groet, Ingeborg Oderwald

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Amstelveense beeldend kunstenares Ingeborg Oderwald in haar atelier op 3 oktober 2015 tijdens Atelierroute Amstelveen


De Nederlandse Kring van Tekenaars

Van 20 mei t/m 25 juni 2017 exposeren 24 leden van De Nederlandse Kring van Tekenaars hun werk in de zalen van Pictura. Op deze expositie zal ook werk te zien zijn van de Dordtse kunstenaar Jaap Schlee. De Nederlandse Kring van Tekenaars werd in 1947 te Amsterdam opgericht. Doel van de vereniging was het tekenen te beoefenen als autonome uiting, als doel op zich, zonder te dienen als ontwerp, of schets voor een groter, of beter kunstwerk. In de eerste jaren van het Kringbestaan gold een rigoureuze beperking tot zwartwit en lijn, van kleur kon geen sprake zijn. Zonder dat daartoe door het bestuur regels werden gesteld, werd er in de aanvangsjaren voornamelijk figuratief gewerkt. De Kring van vandaag kent deze beperkingen niet. Zij laat een breed scala aan mogelijkheden toe in onderwerp, materiaal en opvatting. (meer info: www.nkvt.nl )

Foto Amstelveen
(Foto I. Oderwald - 2017)

Ingeborg Oderwald: de bewerkte monoprint, dat in Dordrecht wordt tentoongesteld


U bent van harte uitgenodigd voor de opening op zaterdag 20 mei 2017 om 17.00 uur. De opening wordt verricht door kunsthistoricus Alex de Vries. Kwintet Cinque Voci zal het eerste deel van de ‘City Cries’ van Richard Deering (1580-1630) ten gehore brengen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.