Bijgewerkt: 2 december 2021

Inkorten sneltram/metro 51 geen optie voor Amstelveen!

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA Amstelveen
17-05-2011

Het inkorten van sneltram/metro 51 tot alleen het traject Amstelveen Centrum-Spaklerweg is voor Burgerbelangen Amstelveen (BBA) geen optie. Uit een artikel van Het Parool van woensdag (11 mei 2011), aangaande bezuinigingsopties per 2013, blijkt dat de Stadsregio Amsterdam hier serieus naar studeert. 

de jong Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

David de Jong, raadslid voor BBA


BBA dringt aan op behoud van de bediening van de sneltram/metro 51 van Westwijk tot aan Amsterdam CS en Lijn 5 van Binnenhof tot Amsterdam CS. Het Parool-artikel schetst naast de inkorting een beeld van minder frequent rijden met overvolle sneltram/metrovoertuigen als gevolg.

BBA heeft het College van B en W gevraagd om duidelijkheid hieromtrent. “Wij hebben het College van B en W gevraagd alles op alles te zetten opdat de sneltram/metro 51 verbinding Westwijk-Amsterdam CS blijft bestaan met afdoende frequentie. Het kan niet zo zijn, dat Amstelveen(-Zuid) enkelzijdig met openbaar vervoer zo wordt achtergesteld,” aldus raadslid David de Jong.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS