Bijgewerkt: 1 februari 2023

Interactieve avond in het Alzheimer Café Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Alzheimer Nederland
12-05-2017

Interactieve avond in het Alzheimer Café Amstelveen van donderdag 25 mei 2017. Samen ontspannen is voor mensen met dementie en hun naasten een goede afleiding van de nare ziekte. Tijdens de interactieve avond in het Alzheimer Café Amstelveen zullen zowel theorie als praktijk van creatieve en ontspannende activiteiten aan de orde komen. De avond wordt geleid door Cornelie Swart.

Door creatief bezig te zijn en spelletjes te doen kunnen mensen met dementie met hun naasten ontspannen. Het samen doen van een activiteit verbindt en levert plezier op. Maar het kan lastig zijn om iemand met dementie in beweging te krijgen of iets te laten ondernemen. Daarom zullen tijdens het Alzheimer Café handvatten en aandachtspunten worden aangereikt om het makkelijker te maken samen een spelletje of een creatieve bezigheid op te pakken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Verpleeghuis 'De Luwte' aan Wimbledonpark 361 in Amstelveen


Naast de theorie zullen ook diverse creatieve en ontspannende activiteiten worden aangeboden. Iedereen zal in de gelegenheid worden gesteld hieraan mee te doen. De avond zal een gezellige en ontspannen sfeer hebben. U bent van harte welkom in het woonzorgcentrum De Luwte van Zonnehuisgroep Amstelland, Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur

Inlichtingen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, jong en oud, familie, mantelzorgers, hulpverleners en overige belangstellenden. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.