Bijgewerkt: 25 juni 2024

Interview met Piet Timmer in Speuren en Ontdekken

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Mark Homan
17-09-2012

Ouderkerk aan de Amstel - In het nieuwe nummer van Speuren en Ontdekken heeft de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel een interview met Piet Timmer, een bekende inwoner van Ouderkerk, gepubliceerd. Piet Timmer was zeer betrokken bij het wel en wee in Ouder-Amstel.

Hij was in zijn lange leven niet alleen boer in de Ronde Hoep op Vredebest, Rondehoep Oost maar ook actief in maatschappelijke en kerkelijke functies in de gemeente. Piet Timmer werd geboren in 1914 en overleed begin dit jaar. Hij werd ruim 97 jaar. Een paar weken voor zijn overlijden spraken Willemies van der Velden en Piet de Nooij met hem over zijn veelbewogen leven. De publicatie is een monument voor een bijzondere man.

In het nieuwe nummer van Speuren & Ontdekken staan ook twee artikelen over Duivendrecht: de herplaatsing van de eerste steen van de Joannesschool en foto’s van de Molenkade vroeger en nu.

speuren Amstelveen
(Bron HV Wolfgerus van Aemstel - 2012)

De omslag van het nieuwe nummer van 'Speuren & Ontdekken' augustus 2012


Verder in het augustusnummer aandacht voor boerderij Sollenburg aan de Ronde Hoep West. De boerderij is vorig jaar afgebroken. In de negentiende eeuw werd Reinier van der Snoek eigenaar. Hij boerde niet zonder problemen op Sollenburg. Hoe het hem verging? Hij won een prijs in een loterij en Peter van Schaik kwam ook een poging tot zelfmoord op het spoor.

En verder in Speuren & Ontdekken: Wat er gebeurde in 1967 vertelt Ton van Noorden u in het ‘Nieuws van lang geleden’. De bibliotheek van het museum is weer met veel boeken uitgebreid. Ria de Swart maakt de balans op. Ruud Siekerman laat zijn licht schijnen over ‘Drijvende kelders’.

Hij roept de hulp van de lezers in. Is er nog zo’n kelder in of rond Ouder-Amstel te vinden? Ooit gehoord van peilbouten? Waarom die ‘roestige’ bouten voor u interessant zijn, vertelt Piet Roos. Er is er één in Duivendrecht in de muur van de Urbanuskerk te zien.

Speuren & Ontdekken, het historisch nieuwsblad van Ouder-Amstel, is los te koop in Ouderkerk bij boekhandel Sprey, Dorpsstraat 5a en bij het Historisch Museum, Kerkstraat 5-8. Sinds kort is het te koop in Duivendrecht bij Techador, Dorpsplein 55.

Het zijn de laatste weken om de tentoonstelling over de familie Van der Velden in het Historisch Museum te bekijken. Boeiend vanwege de aandacht voor meer dan een eeuw economische bedrijvigheid in Ouder-Amstel en vanwege de unieke tentoongestelde voorwerpen uit familiebezit. Nog tot en met 23 september 2012 in het Historisch Museum van Ouder-Amstel (woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13-16 uur en op afspraak).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.