Bijgewerkt: 1 december 2022

Inwoners willen betaalbaar wonen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
09-02-2020

'Op woensdag 12 februari 2020 zal er om 19.00 uur een protestactie plaatsvinden voor het raadhuis van Amstelveen tegen het woningbeleid van de gemeente. Een groep inwoners heeft zich verenigd om zich uit te spreken voor meer betaalbare woningen.' Meldt Lennart de Looze raadslid van GroenLinks-Amstelveen. Volgens de actiegroep een groot probleem dat in Amstelveen erg leeft, maar waarmee het college tot nu toe weinig doet. De actiegroep hoopt op een grote opkomst van inwoners om samen hun stem te laten horen.

De actiegroep vindt dat er te weinig betaalbare woningen in Amstelveen zijn. 'De wachttijden voor sociale huurwoningen zijn te lang en in de middeldure sector is er nauwelijks aanbod en dat terwijl de villa’s en luxeuze appartementen in Amstelveen uit de grond schieten' - aldus de actiegroep. Zo zijn de wensen van de actiegroep onder anderen dat er eindelijk weer nieuwe sociale woningen worden gebouwd en dat de middeldure woningen niet alleen maar kleine hokjes zijn, maar dat er ook gezinswoningen worden toegevoegd. Na aansporingen van verschillende oppositiepartijen, die al langer pleiten voor veranderingen in het woningbouwbeleid, laten inwoners nu zelf hun stem horen. Hiermee lijkt, voor een onderwerp dat politiek al langer de boventoon voert, nu een nieuw hoofdstuk te zijn aangebroken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Vier van de tientallen bezoekers van de commissievergadering Ruimte Wonen Natuur (RWN) op 30 januari 2020 in de raadzaal van het raadhuis van Amstelveen


De timing van deze protestactie is niet toevallig. Komende woensdagavond zal vanaf 20.00 uur in de gemeenteraadsvergadering de nieuwe woonagenda van Amstelveen besproken en vastgesteld worden. Twee weken geleden bleek al in de drukbezochte commissievergadering dat er grote tegenstellingen zijn tussen de coalitiepartijen en verschillende oppositiepartijen. Volgens de actiegroep zit de politiek vast op dit onderwerp, en zal de inwoner nu van zich moeten laten horen om de raadsleden van de woonproblematiek te overtuigen. Ze hopen dat veel Amstelveners zullen komen, en dat de raadsleden ervoor openstaan om voor de vergadering met hen in gesprek te gaan. Voor meer info verwijst de actiegroep naar het Facebook-evenement: Wij willen wonen in Amstelveen! Adres: Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.