Bijgewerkt: 3 juli 2022

Jacqueline Koops is lijsttrekker van ChristenUnie-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
30-12-2013

Op de Algemene Ledenvergadering van de kiesvereniging Amstelveen is Jacqueline Koops gekozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. De huidig wethouder Sociale Zaken, Zorg en Welzijn was samen met fractievoorzitter Bert de Pijper in de race voor het lijsttrekkerschap.

koops Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jacqueline Koops, lijsttrekker van ChristenUnie-Amstelveen


“Het is een voorrecht, dat we in Amstelveen kunnen kiezen uit twee uitstekende kandidaten, die allebei hun sporen in de lokale politiek ruimschoots hebben verdiend. Het was dan ook een prima gelegenheid om aan de leden een democratisch besluit te vragen” aldus de voorzitter van de kiesvereniging. Bert de Pijper: “Ik heb Jacqueline van harte gefeliciteerd met haar lijsttrekkerschap en zal haar volledig steunen” Met een grote grijns voegt hij eraan toe: “we gaan gewoon voor twee zetels!”

Jacqueline Koops (43), die 14 jaar als advocaat in het arbeidsrecht werkzaam is geweest, was van 2006 tot 2010 raadslid en sinds 2010 wethouder in Amstelveen, waar zij de sociale portefeuille bestiert. Zij is vaste bezoeker van de internationale kerk Crossroads in Amstelveen. Op nummer twee staat de huidige fractievoorzitter Bert de Pijper (59), jurist en auteur van naslagwerken op het gebied van sociaalverzekeringsrecht.

de pijper Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Bert de Pijper, nr. 2 op de kandidatenlijst van ChristenUnie-Amstelveen


Daarnaast is hij oudste in de Evangelische CAMA-gemeente te Amstelveen. Op nummer drie staat weer een vrouw, dit maal van katholieke huize: Maria Vlaar (63) is psychologe en als kunstenares gespecialiseerd in portretschilderen. Nummer vier is Henk Stoffels, (64), geboren en getogen Amstelvener, al jaren werkzaam als manager bij een groot bedrijf. Hij is al sinds het prille begin betrokken bij de Stadshartkerk in Amstelveen. Op nummer vijf ook iemand uit de Stadshartkerk: Dianne Hoefakker (29), docente maatschappijleer en politiek betrokken.

Een getalenteerde en diverse groep mensen staat klaar om namens de ChristenUnie deel te nemen aan de gemeenteraad. Allen hebben een groot hart voor Amstelveen en haar inwoners en popelen om aan de slag te gaan om Amstelveen nog mooier te maken voor haar inwoners.

De volledige kandidatenlijst is: 1. Jacqueline Koops, 2. Bert de Pijper, 3. Maria Vlaar, 4. Henk Stoffels, 5. Dianne Hoefakker, 6. Robert de Graaff, 7. Judith Mentink, 8. Erik van Dijk, 9. Marjoke Rietveld, 10. Aad Horst, 11. Janneke van der Valk, 12. Stefan Koops, 13. Aris Leijenhorst, 14. Anne van der Kooij, 15. Henk Murris, 16. Klaas Driebergen en 17. Johan van Dalen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.