Bijgewerkt: 24 juli 2024

Japan Desk in Ziekenhuis Amstelland geopend

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
04-03-2010


Op maandag 1 maart 2010 rond 10.00 uur belde de heer Ohara, vice-voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel, naar de Japan Desk in Ziekenhuis Amstelland. Met dit allereerste telefoontje werd de Japan Desk, in aanwezigheid van Burgemeester Van Zanen en een delegatie vanuit de Japanse gemeenschap, Aon en de gemeente Amstelveen, officieel geopend.

Japan desk Amstelveen
(Foto ZHA - 2010)

De heer Ohara, vice-voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel, belt naar de Japan Desk in het Ziekenhuis Amstelland


De Japan Desk is ontstaan vanuit een initiatief van de gemeente Amstelveen, verzekeringsmaatschappij Aon, de Japanse Kamer van Koophandel en Ziekenhuis Amstelland en wordt mogelijk gemaakt door Amsterdam in Business. De Japan Desk is een service voor de groeiende populatie van Japanse expats in de regio Amstelveen.

Japan desk Amstelveen
(Foto ZHA - 2010)

De heer Moors (l), voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, de heer Ohara en Japanse mederwerksters snijden de feesttaart door


Door de complexiteit van het Nederlandse gezondheidszorgsysteem en de taalverschillen is het bezoek aan een medisch specialist  soms lastig. Medewerksters van de Japan Desk ondersteunen Japanse expats bij het maken van afspraken op de polikliniek en kunnen indien gewenst voor begeleiding en vertaling zorgen bij het daadwerkelijke bezoek.

De heer Moors, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, licht toe dat de Japanse populatie een belangrijk deel uitmaakt van de bevolking in de regio. Daarom is het ziekenhuis, vanuit zijn ambitie om als het eerst aangewezen ziekenhuis in de regio te zijn, ook de Japanse bevolking graag van dienst. Ziekenhuis Amstelland faciliteert deze service dan ook met alle plezier.

De Japan Desk heeft onderdak gekregen in het Facilitair Centrum van het ziekenhuis en is telefonisch bereikbaar op maandagen en donderdagen tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 020-7557146.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.