Bijgewerkt: 25 juni 2024

Jeroen Brandes is opnieuw lijsttrekker van PvdA-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
24-11-2017

De ledenvergadering van de PvdA-Amstelveen heeft dinsdag 21 november 2017 het verkiezingsprogramma en de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. Jeroen Brandes, de huidig wethouder, is opnieuw tot lijsttrekker gekozen en is voor de PvdA opnieuw kandidaat-wethouder.

Tweede op de lijst is de huidig PvdA fractievoorzitter in de gemeenteraad Esther Veenboer. De afdeling zette op plaatsen drie en vier twee jonge nieuwkomers. Arnout van de Bosch was tijdens zijn studie rechten al actief in de PvdA en heeft sindsdien als consultant belangrijke verantwoordelijke functies vervuld in de wereld van infrastructuur, de bouw en mobiliteit. Suzanne Piet is masterstudent politicologie en actief op Uilenstede, loopt stage bij het PvdA-partijbureau en is fractie-assistent van de PvdA-fractie in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto PvdA-Amstelveen - 2017)

Vlnr.: Arnout van de Bosch, Suzanne Piet, Jeroen Brandes, Esther Veenboer en Guido Dennenbroek van PvdA-Amstelveen


Guido Dennenbroek (plaats vijf) is een bekende in de PvdA-fractie. Hij heeft in de afgelopen twee raadsperiodes periodes afwisselend als raadslid en als burgerraadslid zijn grote kennis van Amstelveen ingebracht. De afdelingsvoorzitter Henk Bleekemolen staat op plaats zes. Hij is daarnaast voorzitter van de Cliëntenraad Minima Amstelveen en van de wijkkoepel Groenelaan. Daarmee kiest de PvdA daarmee bewust voor versterking van de banden met de wijken. Op opvolgersplaatsen (7-10) staan Dick Loos en Annemiek Schaap en Peter Veldman. De lijst is verder aangevuld met een aantal 'lijstduwers'; mannen en vrouwen die hun sporen in de samenleving en in de PvdA hebben verdiend.

De vergadering stelde ook het verkiezingsprogramma vast: 'Samen Verder'. Jeroen Brandes: 'Graag ga ik SAMEN VERDER met een kandidatenlijst die ervaring en verjonging in zich heeft en met een breed sociaal programma. Een programma met aandacht en plek voor iedereen om mee te doen in Amstelveen. SAMEN VERDER om kansen te bieden aan jeugd, ondernemers en ZZP’ers. SAMEN VERDER zorgen voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben. SAMEN VERDER bijdragen aan toegankelijke voorzieningen en werk naar vermogen. Ik ben trots, dat de PvdA afdeling Amstelveen het vertrouwen in mij heeft uitgesproken om SAMEN VERDER te gaan'. De volledige lijst is te vinden op www.amstelveen.pvda.nl. Op 14 december 2017 wordt in P60 het verkiezingsprogramma feestelijk gepresenteerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.