Bijgewerkt: 28 februari 2024

Jeugd en Sport, kind van IJslandse rekening?

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
16-10-2008

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

De gemeente is waarschijnlijk 15 miljoen euro kwijt aan de IJslandse bank, Landsbanki. Volgens wethouder van Financiën, Frans Hellendall moeten we, als de zwartste scenario's uitkomen de plannen voor de bouw van een jongerencentrum in Westwijk (7,2 miljoen euro) en een 'topsporthal' (5,7 miljoen) uitstellen, of zelfs helemaal afstellen. Het is beter als we eerst kritisch naar de gemeentelijke organisatie gaan kijken voor geld. Dit moet het uitgangspunt zijn van B&W.

Jeugd en Sport

Gisteren heb ik namens de VVD aan de wethouder gevraagd waarom B en W niet als uitgangspunt heeft dat we eerst kritisch kijken naar onze eigen gemeentelijke organisatie. Hoeveel geld kunnen we daar vrijspelen?

Als we nu heel makkelijk het jongerencentrum en de topsporthal schrappen dan heeft dit maatschappelijke gevolgen. Over een paar jaar hebben dan meer overlast van jongeren op straat in Westwijk omdat er verder geen plek is.

Sportclubs die nu gezamenlijk werken aan een goed sportklimaat in onze stad staan met lege handen omdat de gemeente heeft lopen stunten met een IJslandse bank. Kortom eerst met de stofkam door de eigen organisatie, voordat de tegenvaller wordt afgeschoven op de jeugd en sporters in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.