Bijgewerkt: 26 november 2022

Jonas Ohlsson's Cobra Summerschool 2019

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
24-07-2019

Voor het derde opeenvolgende jaar komt kunstenaar Jonas Ohlsson de fantasiespier trainen van Cobra Summerschool leerlingen! Van 19 tot en met 23 augustus 2019 is de Cobra Summerschool weer open. Onder leiding van kunstenaar/duizendpoot/DJ/kunstdocent Jonas Ohlsson gaan de studenten van Class of ‘19 aan het werk met hun eigen energie, intuïtie en creativiteit.

'Niet alleen kunstenaars hebben fantasie en verbeeldingskracht. Dat hebben we allemaal. Net als dromen, dat doen we ’s nachts ook allemaal. Fantasie is als een spier die je kunt trainen. Als je die spier niet traint, wordt hij slap en nutteloos. Tijdens deze Summerschool, Class of ’19  gaan we 5 dagen lang werken aan onze verbeeldingspier, zodat we allemaal als de Arnold Schwarzeneggers van de Fantasie worden.' – Jonas Ohlsson

In de zomers van 2017 en 2018 vonden de eerste twee succesvolle edities van de Cobra Summerschool plaats in samenwerking met de Zweedse beeldend kunstenaar Jonas Ohlsson. Een week lang was het museumatelier omgetoverd tot een dampende dynamische tekenruimte. Er werd gediscussieerd, gedanst, muziek gemaakt en heel veel getekend. Er ontstond een gezamenlijk tekenbehang en iedere student ging met een pak eigen tekeningen naar huis. In 2018 nodigde hij de vermaarde kunstenaar Charlotte Schleiffert uit om de leerlingen tot grote hoogte te brengen. Dit jaar zal DJ Ike Melchizedek de vernissage naar een hoger plan tillen.

Het programma bestaat uit inhoudelijke colleges kunst en filosofie en heel veel tekenen, tekenen, tekenen. Samen met Ohlsson maken de studenten een reis door hun eigen creativiteit. Ze ontdekken de intuïtieve kracht van het beeld en gaan op zoek naar hun eigen flow en creatieve instinct. Ohlsson hoopt dat tekenen in de toekomst net zo populair wordt als yoga en meditatie nu is.

Foto Amstelveen
(Bron Cobra Museum - 2019)

Jonas Ohlsson: 'We Are Writing A Science Novel /Font Rebellion' - 2015, 70 cm x 100 cm, plakkaatverf, grafietpotlood, conté-potloden, collage, oliekrijt, pen en houtskool


De Summerschool wordt afgesloten met een inmiddels traditionele feestelijke vernissage van de expositie van de werken die door Class of ’19 zijn gemaakt. Op 23 augustus is iedereen welkom vanaf 16:00 uur. Studenten kunnen zich aanmelden via de website van het Cobra Museum. Als je meer wilt weten over deze activiteit of de tentoonstellingen of afbeeldingen wilt ontvangen, neem dan contact op met Eric Wie in het Cobra Museum: e.wie@cobra-museum.nl +31 (0) 20 5475052. www.cobra-museum.nl Het Cobra Museum of Modern Art in Amstelveen wordt genereus ondersteund door de gemeente Amstelveen en de Bank Giro Loterij.

Jonas Ohlsson is een Zweedse beeldend kunstenaar/duizendpoot/docent in de domeinen van muziek, kunst, feesten en exposities organiseren en het opzetten van een eigen galerie. Zijn uitvalsbasis is de Bijlmer (Amsterdam, Zuidoost) maar opereert ook in het buitenland, zoals Brazilië, China en de Verenigde Staten. Jonas heeft een interesse voor onderwerpen die viezig, enigszins onduidelijk, ghetto of minder geaccepteerd zijn, zolang ze maar barsten van levensenergie. Jonas is ook onderdeel van FUCK, een collectief van internationale artiesten, DJ's en theoretici uit de Bijlmer en doceert aan de Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam). Lees ook het artikel van Irene de Craen: Muziek en de nacht zijn onafscheidelijk verbonden met het werk van Jonas Ohlsson. (Mister Motley is een magazine over beeldende kunst dat kunst en leven aan elkaar knoopt)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.