Bijgewerkt: 16 augustus 2022

KLM is de topniveau kwestie voor premier Rutte

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
27-01-2015

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Voor de KLM is het de komende dagen er op, of eronder. Neemt Air France de financiële zeggenschap over, of blijft KLM zelfstandig? VVD-kamerlid Ton Elias roept vandaag staatssecretaris Wilma Mansveld op om met haar Franse collega Alain Vidalies hierover in overleg te treden. Dit is onvoldoende. KLM is een ‘chefsache’. Onze liberale premier Mark Rutte en minister van Economische Zaken Henk Kamp moeten dit nu oppakken. Dit dossier is te belangrijk om over te laten aan een staatssecretaris.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Herbert Raat, (VVD) wethouder Financiën


In Nederland werken bij KLM 32.000 mensen waarvan velen komen uit Amstelveen. Nog eens duizenden werknemers zijn afhankelijk van de KLM. Amstelveen heeft een jarenlange relatie met KLM en het welbevinden van het bedrijf gaat ons zeer aan het hart. Amstelveners die bij KLM werken spreken vaak tegen gemeentebestuurders hun zorgen uit. Onze nationale trots mag niet verkwanseld worden, zoals al met zoveel grote Nederlandse bedrijven is gebeurd en ook niet langzaam, maar zeker financieel leeggezogen.

Morgen komt Mark Rutte naar Aalsmeer om met ondernemers over de toekomst te praten. Dat is natuurlijk nuttig, maar van ons mag hij zijn kostbare tijd besteden aan de redding van KLM. Daarmee helpt hij de ondernemers in de regio en Nederland pas echt en als iemand het kan is hij het wel!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.