Bijgewerkt: 25 juli 2024

Kan ik ook alleen lid van de VVD in Amstelveen worden?

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
07-11-2012

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Mark Rutte, Diederik Samsom en elkaar wat gunnen

'Herbert, kan ik ook alleen lid van de VVD in Amstelveen worden en landelijk opzeggen'?, zo vroeg een bevriende ondernemer me vanochtend in het Oude Dorp. Hij blijft gelukkig gewoon lid. Toch is het niet zo’n rare vraag.

Dat we allemaal moeten inleveren begrijpt iedereen, maar het is onbegrijpelijk dat de VVD heeft ingestemd met dit radicale nivelleringsplan. Daarbij komt, dat niet helder is wat de inkomenseffecten precies zijn. Prima, dat Mark Rutte en Diederik Samsom elkaar wat gunnen bij de onderhandelingen maar je kunt ook overdrijven.

Het begon allemaal zo goed na de verkiezingen. Twee partijen, VVD en PvdA met leiders die écht willen samenwerken en elkaar wat gunnen. Geen moeilijk gedoe meer met gedoogconstructies, of steun zoeken bij de SGP. Verbazingwekkend, dat binnen een paar dagen de glans van het nieuwe kabinet is verdwenen en de reputatie van Mark Rutte aan diggelen ligt.

Het doet mij denken aan de woorden in het liedje 'That’s Life' van Frank Sinatra: 'You riding high in April, shot down in May'. Gelukkig eindigt het positief met de woorden: 'But I know I’m gonna change that tune, When I’m right back on top in June'.

Laten we hopen, dat dit ook voor Mark Rutte opgaat, hij verdient juist nu onze steun. Het is wel zaak, dat de PvdA het de VVD gunt om de plannen aan te passen. Gebeurt dit niet dan kunnen ze er beter meteen mee stoppen. Gelukkig vindt Diederik Samson dit ook gezien zijn uitspraak, dat 'onbedoelde effecten in het zorgplan worden aangepast'. Binnenkort weten we, of hij ook boter bij de vis gaat leveren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.