Bijgewerkt: 1 oktober 2023

Kerstmaaltijd voor kwetsbare Amstelveners in Wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
27-12-2021

De hulpdienst van de SP-Amstelveen heeft aan kwetsbare Amstelveners op tweede Kerstdag 26 december 2021 een feestelijke maaltijd aangeboden in wijkcentrum Alleman. Uiteraard volledig coronaproof. De genodigden waren vooral de daklozen, vluchtelingen en mensen die in allebei de doelgroepen vallen. Stuk voor stuk mensen voor wie 2021 een jaar vol problemen was.

Dakloze Amstelveners worden tijdelijk gehuisvest in hotels, waar zij niet kunnen koken. Het was dan ook een echt feestje dat er met vereende krachten een maaltijd op tafel getoverd kon worden. De hulpdienstmedewerkers vonden het wel een goed idee om ook de burgemeester en de wethouder uit te nodigen, zodat zij in een informele setting met hun cliënten konden spreken. Helaas moest de wethouder afzeggen in verband met corona-gerelateerde omstandigheden. Maar iedereen was blij dat burgemeester Tjapko Poppens er was en dat zij hun verhaal bij hem kwijt konden.

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2021)

Burgemeester Tjapko Poppens in gesprek met dakloze Amstelveners op tweede Kerstdag 26 december 2021 in Wijkcentrum Alleman


De burgemeester toonde zich een echte burgervader en had voor iedereen een luisterend oor. De hulpdienstmedewerkers waren weliswaar druk met de organisatie van de maaltijd, maar ook zij konden tussen de bedrijven door een praatje maken met de gasten. Het was duidelijk dat deze tweede Kerstdag de trauma’s en frustraties even vergeten konden worden. En zo werd het ook voor deze kwetsbare Amstelveners nog een mooie Kerst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.