Bijgewerkt: 26 november 2022

'Klaasmarkt 2009' in het Congrescentrum Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: AvK Amstelveen
22-11-2009

De 'Klaasmarkt' is een overdekte kunstmarkt met kraampjes en tafels, waar kunstenaars hun creaties tegen aantrekkelijke prijzen aanbieden aan het publiek. Er worden schilderijen, keramiek, beelden, sieraden, tekeningen en grafiek verkocht, waarvan veel stuks speciaal voor deze gelegenheid zijn gemaakt en ontworpen.

Eregast van deze markt is Hans Fransen – de organisator van deze Amstelveense traditie gedurende de afgelopen jaren. Dit jaar verzorgt de Vereniging Amstelveen Kunst AVK voor de eerste keer deze jaarlijks terugkerende manifestatie waar alle in Amstelveen wonende kunstenaars aan mee kunnen doen.

Klaasmarkt Amstelveen
(AvK - 2009)

De flyer van de Klaasmarkt 2009 in AmstelveenHet doel van deze tentoonstelling strookt met één van de doelstellingen van de vereniging; "Het kunstklimaat in de samenleving zodanig te bevorderen dat het publiek op een laagdrempelige wijze kennis kan maken met verschillende disciplines van beeldende en toegepaste kunst."

In de week voorafgaande aan de Klaasmarkt worden 53.000 flyers verspreid in Amstelveen, waar de kinderen op de achterkant een mooie tekening kunnen maken. De opening gebeurt op zaterdag 28 november 2009 om 12 uur door Sinterklaas in het Congrescentrum Amstelveen, die dan de kinderen die een mooie tekening hebben ingeleverd een presentje zal geven.

De dames Braches en Neeter zijn nog op zoek naar een aantal winkeliers en/of bedrijven die kleine cadeautjes of versnaperingen ter beschikking willen stellen als prijzen voor deze tekenwedstrijd. Daarvoor graag contact opnemen met Marianne marianb@hetnet.nl  of Sunny info@sunnyart.eu , die u alle informatie zullen geven.

De deelnemende kunstenaars zijn;

Anneke Hazewinkel

Annette van Waaijen

Cilia Groenveld

Conny Ostendorf

Corry Zwart

Ellen Stoeltie

Gaby Oltena - Lungu

Gerarda Demarteau

Hans Fransen

Herman Pijnaker

Jet Naftaniël

Kunstuitleen Amstelveen

Marianne Braches

Marijtje Overduin

Mariska Krielaart

Neely Schaap

Noor Geurts

Pascale Lefebvre

Paul Klimecki

Ria Demarteau

Ria Kooij

Sander Kneppers

Sunny Neeter

Tanja Koehler

Tries Smilde

Yvonne Maya-Bakker

Adres: Congrescentrum Amstelveen Sandbergplein 24 1181 ZX AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.