Bijgewerkt: 25 juni 2024

Kom in de Kas 2 en 3 april 2016 Open dagen tuinbouw

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Flora Holland
01-04-2016

De teelt van succulenten, rozen teelt van pot- en snijbloemen en volledige biologische Phalaenopsis zijn niet alledaagse producten om te zien. Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 kunt u een kijkje nemen in de kassen en kennis maken met deze producten. Kom in de Kas is de naam van deze open dagen voor de glastuinbouw, waaraan in regio Aalsmeer zes bedrijven deelnemen. Twee dagen lang openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

Geheimen achter het glas. De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Aalsmeer door het bezoeken van één straat. In Kudelstaart laten buurbedrijven in de glastuinbouw zien wat voor moois er allemaal groeit en hoe dat gebeurt. Maak bij de firma Scholten kennis met Orchideeën en bij Kwekerij Ubink met cactussen en succulenten. Het bedrijf Zuurbier & Co verwerkt met een klein professioneel team rozen afkomstig uit Afrika. Green Balanz kweekt de mooiste biologische Phalaenopsissen in wel 150 rassen en zijn op dit gebied trendsetters. Pietania is een pioenkwekerij die zowel binnen als buiten worden geteeld. Bij Bunnik Vriesea’s staan vele soorten bromelia’s in allerlei kleuren. Zaterdagmiddag om 14.00 uur kan men op deze locatie genieten van het Shantykoor ‘De Brulboeien’ en zondag om 14.00 uur van Opera Familia. Kortom: Kom in de Kas genieten.

Foto Amstelveen
(Bron Flora Holland - 2016)

Avonturier Bamboo Bill opent de Kom in de Kas 2016 in Aalsmeer


Voor het hele gezin. Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken, hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen mee doen aan een kassenspeurtocht, plantjes oppotten, gratis poffertjes eten en op zondag is Clown ChoCho van 12.00 tot 14.00 ballonnenfiguren aan het maken bij Bunnik Vriesea’s. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Bezoek je de Kom in de Kas dag: doe dan mee met de #kasfoto2016 wedstrijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Over Kom in de Kas. Kom in de Kas wordt voor de 39ste keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In Aalsmeer nemen zes tuinbouwbedrijven deel om te laten zien, waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 2 en zondag 3 april. Parkeren kan op het parkeer-dak van Bloemenveiling FloraHolland (Legmeerdijk 313, Aalsmeer), vandaaruit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis, Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.