Bijgewerkt: 24 juni 2024

'Kom in de Kas' in Greenport Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Greenport-Aalsmeer
23-03-2012

Aalsmeer - Op zaterdag  31 maart 2012 opent Elvira Sweet, gedeputeerde provincie Noord-Holland, bij Looije Tomatenkwekerij in Burgerveen  ‘Kom in de Kas’. Honderden gastvrije groenten-, bloemen-, en plantenkwekers  openen hun deuren voor het publiek  tijdens het landelijke  publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw. Gedurende het hele weekend tussen 10:00 en 16:00 kunnen ook bezoekers in de regio Greenport Aalsmeer een kijkje nemen in de kas.

Heeft u altijd al eens willen weten hoe rozen groeien? Hoe innovatief de Nederlandse tuinbouw is? Of hoe marktgericht er geteeld wordt? In de Greenport Aalsmeer vertellen ondernemers u graag over milieuvriendelijk telen, oude en nieuwe technieken en hoe u uw bloemen en planten thuis het beste kunt verzorgen. Maar ook veredelingsbedrijf Van Zanten zal u een blik willen laten werpen in de wereld van planten-DNA. En proeven van een ‘tasty’ tomaat kan natuurlijk ook.

kas Amstelveen
(Bron Greenport Aalsmeer - 2012)

Kom in de kas!


Prachtige rozen, kleurige Bouvardia's, Gardenia's en groene planten in vele soorten. In Greenport Aalsmeer worden de nieuwste technieken gebruikt voor het telen en veredelen van snijbloemen en potplanten. Bloemen hebben een belangrijk plekje in de wereld van de kas, waar ze samen opgroeien om vervolgens de hele wereld over te reizen. Een weekend lang kan iedereen zien waar die reis begint. In veel kassen worden naast alle groei- en bloeidemonstraties ook kinderactiviteiten, een streekmarkt en diverse workshops georganiseerd.

Kinderactiviteiten

Ook dit jaar weer een aantal activiteiten voor de kinderen, zoals een speurtocht langs de bedrijven, springkussen, plantjes oppotten en gratis poffertjes. Ook start er elk heel uur tussen 12:00 en 16:00 een schilderworkshop op het Hortensiabedrijf van Wim en Mieke Ammerlaan en geeft het Wellant College demonstraties.

Bereikbaarheid

Alle te bezoeken bedrijven zijn nabij gelegen aan de Aalsmeerderweg, Lavendelweg en Venneperweg. Er is voldoende parkeerruimte in het gebied zelf. Er rijden wel pendelbusjes van bedrijf naar bedrijf.

Greenport Aalsmeer

Greenport Aalsmeer is één van de zes Greenports in Nederland. Het is het grootste wereldhandels- en kenniscentrum voor de sierteeltsector met in het hart bloemenveiling Aalsmeer. Zij zorgt voor 50.000 voltijd banen en kent een omzet van 3 miljard euro per jaar. Er wordt in de regio samengewerkt aan duurzaamheid, innovaties, internationale concurrentiepositie en imagoverbetering voor de hele sector.

In Greenport Aalsmeer werken aan een vitale toekomst voor de bloemen- en plantensector: de Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuwkoop, Kaag en Braasem en Uithoorn samen met het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door FloraHolland, de Kamer van Koophandel Amsterdam, BloomingBreeders, Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB), LTO Noord Glaskracht en Naktuinbouw. Kijk voor meer informatie op: www.komindekasaalsmeer.com   of  www.greenportaalsmeer.nl  . Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.