Bijgewerkt: 27 maart 2023

Kookadvies drinkwater opgeheven

Nieuws -> Gezondheid

Bron: PWN
21-05-2007

Vandaag (maandag 21 mei 2007) heeft PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland het besluit genomen het preventieve kookadvies per direct op te heffen. Dit besluit is overgenomen door de VROM-inspectie. Het drinkwater is volledig betrouwbaar, van goede kwaliteit en geschikt voor consumptie.

PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland heeft vanaf vrijdag 18 mei 2007 de E-coli bacterie niet meer aangetroffen in het drinkwater. Het preventief kookadvies was tot en met maandag 21 mei van kracht om er zeker van te zijn dat het leidingnet vrij was van de E-coli bacterie. Het hele leidingnet is de afgelopen vijf dagen doorgespoeld en voortdurend gecontroleerd.

Tijdens de dagelijkse controle van de drinkwaterkwaliteit is op dinsdag 15 mei de E-coli bacterie aangetroffen in pompstation Hoofddorp. De E-coli bacterie is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk is besmet met stoffen die gevolgen kunnen hebben voor maag en darmen, zoals buikpijn en diarree. Uit voorzorg is direct een kookadvies afgegeven. Vanaf 15 mei tot en met 21 mei heeft het Regionaal Coördinatie Centrum Kennemerland de coördinatie rondom de E-coli bacterie gedaan.

De besmettingsbron bleek zich in één van de 6 opslagkelders te bevinden. De betreffende opslagkelder is direct afgesloten. Het kookadvies betrof de gemeenten Aalsmeer. Alkemade (Kaageiland), Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Amstelveen (buitengebied), Uithoorn, Zandvoort, Heemstede (Leidsevaartweg) en Hillegom (Zandlaan en Schoollaan).

De opslagkelder is de afgelopen dagen leeggepompt en vandaag start het onderzoek naar de mogelijke oorzaak.

Informatie

Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met het callcenter van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland: 0800-2025.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.