Bijgewerkt: 16 juni 2024

Kunst in Bankras-Kostverloren krijgt alle ruimte

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stephanie Rhode
26-08-2013

Het komende half jaar kunnen bewoners van de wijk Bankras-Kostverloren hun hart ophalen aan kunst. Er gaan in september 2013 namelijk twee kunst projecten van start in de wijk. Het betreft zogenaamde community art projecten. Een groep mensen, in dit geval wijkbewoners, kunnen onder leiding van één, of meerdere kunstenaars samen aan een kunstwerk werken, dat na voltooiing een plaats zal krijgen in de eigen wijk. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Sinds 2008 vinden deze projecten plaats in Amstelveen met als resultaat prachtige kunstwerken. Deze zijn te vinden zijn in de wijken Keizer Karelpark, Randwijck en het Stadshart. (zie voor meer informatie www.communityartamstelland.nl of www.2vankunst.nl )

De wijkbewoners hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de beide informatie avonden over de projecten in het wijkcentrum Alleman te bezoeken.

rhode Amstelveen
(Foto S. Rhode - 2013)

Jeltje van Houten en Stephanie Rhode


Op dinsdag 3 september 2013 vindt de informatieavond van Nicole van Buuren en Ria Sol plaats (locatie kunstwerk: langs de Oranjebaan). Op maandag 9 september vindt de informatieavond van Stephanie Rhode en Jeltje van Houten plaats (locatie kunstwerk: het sierwater naast de Titus Brandsma kerk tegenover wijkcentrum Alleman). Het staat de wijkbewoners vrij te kiezen aan één, of aan beide projecten deel te nemen! Alles mag, alles kan!

Het project is ook de start van een nieuwe samenwerking tussen deze twee kunstenaars. Stephanie Rhode is beeldend kunstenaar en heeft onder meer in 2011 het project: “490 gebreide huizen tegen het vergeten” uitgevoerd. Dit project is bij velen bekend en was in 2012 ook te zien in het MOCA Museum of Contemporary Art in Beijing. Veel vrijwilligers hebben toen geholpen en hebben met breiwerk bijgedragen aan de bekleding van de 490 identieke huisjes.

Jeltje van Houten heeft naast haar vrije werk als beeldend kunstenaar, in de afgelopen jaren verschillende community art projecten in Amstelveen begeleid en uitgevoerd. Dit deed zij toen in het samenwerkingsverband 2VanKunst. 2Vankunst heeft echter haar activiteiten stopgezet.

Wie nu al meer informatie wil over het nieuwe project kan een e-mail sturen aan info@jeltjevanhouten.nl www.stephanierhode.nl www.jeltjevanhouten.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.