Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Kunstroute in de maak in jubileumjaar 2014 van Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
26-10-2013

In 2014 is het 50 jaar geleden, dat de gemeente Nieuwer-Amstel de nieuwe naam Amstelveen kreeg. De gemeente wil  deze feestelijke gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan . Met verschillende activiteiten zal aandacht worden besteed aan de viering van dit jubileum. In het persbericht van de gemeente over het jubileumjaar is een oproep gedaan voor initiatieven in 2014.

alink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Rien Alink, raadslid van D66-Amstelveen


Omdat Amstelveen bekend staat als een stad met een sterke culturele uitstraling, is het plan opgevat om in het kader van deze viering een kunstroute te realiseren die “oud en nieuw Amstelveen” met elkaar verbindt. Deze route zal lopen vanaf het COBRA-museum, onder het viaduct van de A9 door (Keizer Karel Galerie), langs de Ouderkerkerlaan, Stationsstraat en Dorpsstraat naar het Museum Jan van der Togt.De gemeente Amstelveen steunt het initiatief, dat is ontwikkeld  door Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt, Han Schooneman, grafisch ontwerper en lid van de Ondernemingsvereniging Amstelveen en Rien Alink, oud wethouder cultuur van Amstelveen. De kunstroute zal plaatsvinden in de periode april tot september 2014. Onlangs is door de initiatiefnemers een informatieavond georganiseerd, waarbij met name de winkeliers zich enthousiast toonden.

Inwoners en kunstenaars van Amstelveen zullen worden uitgenodigd om ideeën in te sturen. Ook voor de creatieve inbreng van kinderen is plaats. Een jury zal de inzendingen beoordelen en selecteren. De ontwerpen worden op kunststofdoek uitgevoerd.

Bomen, gebouwen en etalages van winkels zullen in de kunstroute een rol spelen. Het is de bedoeling zo een doorlopende kunstlijn te realiseren tussen het oude en het nieuwe Amstelveen. Bekostiging van de ontwerpen moet door sponsoring van het bedrijfsleven worden opgevangen. De initiatiefnemers gaan uit van ongeveer 50 ontwerpen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.