Bijgewerkt: 4 december 2021

Kwartaalborrel van GroenLinks-Amstelveen in P60 Café

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
06-11-2018

Op donderdag 8 november 2018 is de kwartaalborrel van GroenLinks-Amstelveen in P60. Dit keer praten we, met inwoners van Amstelveen, specifiek over het thema 'huisvesting', een van de grootste uitdagingen voor onze gemeente. Vanaf 19 uur zijn de raadsleden van GroenLinks-Amstelveen aanwezig om het gesprek aan te gaan en te horen wat de Amstelvener denkt over dit thema.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De ingang van P60 in november 2018


De woningzoekende heeft het al lange tijd erg lastig in Amstelveen. Er zijn mensen die al meer dan 10 jaar wachten op een sociale huurwoning en ook in de prijsklasse net daarboven is het zo goed als onmogelijk om in Amstelveen een huurwoning te vinden. Met als gevolg dat veel Amstelveense jongeren en andere mensen met een kleinere portemonnee gedwongen Amstelveen moeten verlaten om woonruimte ergens anders te zoeken.

De hoge druk op de woningmarkt heeft vele oorzaken, zo is er ook niet 1 simpele oplossing. Verschillende pogingen worden gedaan door de gemeente om de druk te verlichten, tot nu toe met weinig effect. Volgens GroenLinks is het een gemiste kans dat de meest effectieve (en misschien wel simpelste) oplossing niet wordt geboden: het bijbouwen van betaalbare woningen.

Bouwen van betaalbare woningen, het lijkt simpel, maar ook dit brengt een dilemma met zich mee. Want waar moeten die woningen dan gebouwd worden? Ruimte is een schaars goed in Amstelveen, en bouwen in de polders is voor Amstelveen een ‘no go’. Is meer hoogbouw een oplossing? En moeten we inzetten op maximale verdichting in de stad? Genoeg om over te praten op 8 november. GroenLinks nodigt alle inwoners die hierover willen meepraten uit op de borrel van de partij. Aanstaande donderdag 8 november 2018 is die borrel van 19.00 tot 21.00 uur in P60 Café. Stadsplein 100a, 1181 ZM Amstelveen Stadsplein 100a, 1181 ZM Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.