Bijgewerkt: 25 juni 2024

Kwetsbaarheid ontdekt in Internet Explorer 6, 7, 8 en 9

Nieuws -> Internet

Bron: Nationaal Cyber Security Centrum / Microsoft
20-09-2012

Een onderzoeker heeft een kwetsbaarheid in Internet Explorer 6, 7, 8 en 9 gevonden. Metasploit heeft deze kwetsbaarheid vervolgens als module in het Metasploit project toegevoegd. Op het moment van schrijven is er nog geen oplossing van Microsoft beschikbaar - meldt het Nationaal Cyber Security Centrum.

Microsoft Fix it nog niet beschikbaar

Yunsun Wee, director van Trustworthy Computing: ' Microsoft brengt in de komende  dagen een Fix it om het probleem in Internet Explorer, zoals beschreven in het beveiligingsadvies 2757760, dat ze gisteren vrijgegeven aan te pakken.

Hoewel de experts hebben alleen een paar pogingen gezien met het probleem, met alle gevolgen van dien en werden maar een zeer beperkt aantal mensen aangevallen, nemen ze toch de proactieve stap om Internet Explorer gebruikers te helpen en beschermen en de veiligheid te waarborgen om veilig online kunnen surfen op het Internet. Dit Fix it zal in de komende paar dagen beschikbaar zijn voor iedereen om het te downloaden en te installeren.'

ie Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Voorlopig geen Internet Explorer gebruiken!


De Duitse regering gaat een stap verder en vroeg het publiek, maar ook de overheidsinstanties op dinsdag 18 september 2012 om tijdelijk te stoppen met het gebruik van Microsoft ‘s Internet Explorer tot de bug wordt gerepareerd.

Internet Explorer vervangers

Er zijn meer alternatieve browsers om IE te vervangen, zoals Firefox, Google Chrome, Apple Safari, Opera, en nog vele andere. De meest gebruikte en betrouwbare alternative browsers zijn van Mozilla Firefox en Google Chrome.


Update IE problemen 20 september 2012

Microsoft heeft een Microsoft-beveiligingsadvies uitgebracht over dit probleem voor IT-professionals. Het beveiligingsbulletin bevat aanvullende beveiligingsinformatie. Het beveiligingsadvies te bekijken, gaat u naar de volgende Microsoft-website: http://technet.microsoft.com/security/advisory/2757760

'De 'Voorkomen beschadigd geheugen via ExecCommand in Internet Explorer' Fix it-oplossing die wordt beschreven in deze sectie is niet bedoeld als een vervanging voor een beveiligingsupdate. Wij raden u aan altijd de nieuwste beveiligingsupdates te installeren. Echter, bieden wij deze Fix it-oplossing als een tijdelijke oplossing optie voor sommige scenario's' – adviseert Microsoft.

Voordat u deze Fix it-oplossing uitvoert, moet u ervoor zorgen, dat Internet Explorer is volledig bijgewerkt met behulp van de Windows Update-service. Microsoft Fix it 5093
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.