Bijgewerkt: 31 maart 2023

La Luna straalt in 'WinterMaan 2008'

Nieuws -> Cultuur

Bron: La Luna
01-12-2008

Winnaar Rabobank Cultuurprijs lanceert nieuwe concertreeks

Muziekgroep La Luna, winnaar van de Rabobank Cultuurprijs, start met een nieuwe concertreeks onder de titel WinterMaan 2008. Het gaat om een serie concerten die de groep gedurende de hele maand december geeft in twaalf kerken in Noord-Holland.

WinterMaan 2008 is een nieuwe editie van de succesvolle concertreeks die La Luna vorig jaar gaf en die de basis legde voor haar tweede cd Blue Rose. Ook nu geeft WinterMaan een voorproefje van de nieuwe wegen die La Luna het komende jaar verkent.

Schaats Amstelveen
(La Luna - 2008)

De muziekgroep La Luna tijdens een concert


Licht en warmte

Het thema van WinterMaan 2008 is het verlangen naar licht en warmte in de periode rondom het keerpunt van de langste nacht. Maar ook: het uitkijken naar het nieuwe. Met een gevarieerd repertoire waarin La Luna weer verschillende stijlen vermengt, zoals Italiaanse opera, balkanklanken en filmmuziek. Het programma biedt bovendien veel ruimte aan eigenzinnige composities die de groep als collectief maakt. Soms flirtend met pop, of meeslepend gepassioneerd en klassiek getint, dan weer licht jazzy.

Poëzie en internationale cultuur

Kortom: WinterMaan 2008 is een inspirerend en hartverwarmend programma als opmaat naar het nieuwe repertoire dat La Luna in 2009 presenteert. Poëzie en internationale cultuur zullen daarin een belangrijk element vormen, waarbij wordt samengewerkt met dichters uit heel Europa.

La Luna?

Muziekgroep La Luna bestaat uit vijf bevlogen musici, die een open oor delen, luisteren, zoeken, afstemmen. De muziek is een stijlmix van folk, jazz, pop en invloeden van wereldmuziek. De uitvoeringen zijn zeer dynamisch en worden gekenmerkt door enerzijds een passievolle energie en anderzijds intieme gevoeligheid.

Sinds 2006 verzorgt La Luna intieme huiskamerconcerten tijdens of rond volle en nieuwe maan, de zgn. VolleMaanDagen.

Reserveren

Het WinterMaan-concert vindt plaats in Amstelveen op zondag 21 december 2008 in de Dorpskerk, Dorpsstraat 36, Kaarten zijn te koop aan de kassa op de avond zelf. Prijs: € 15.- Om verzekerd te zijn van een plek, is online reserveren mogelijk via de website La Luna.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.